Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord op ABN Amro jeugdtoernooi

15 mei 2001 23:15 - ABN Amro Jeugdtoernooi

Verslaggever: RvN

Het kampioensteam Feyenoord A1 heeft drukke weken voor de ploeg. Nadat zaterdag nog even officieel het kampioenschap binnengehaald moet worden, staan voor de komende weken grote toernooien op het programma. Eerder meldden we al dat een jeugdelftal van Feyenoord deelneemt aan het Eurovoetbaltoernooi in het pinksterweekeinde. Een week later volgt het eigen toernooi in de Kuip met aansprekende tegenstanders.

Een week daarvoor op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 mei doet het mee met het ABN Amro jeugdtoernooi in Terborg. Het is voor het eerst dat Feyenoord meedoet aan het toernooi in de achterhoek. Andere deelnemers zijn o.a. meer Ajax, Vitesse, De Graafschap, AC Milan, Benfica, Anderlecht, Newcastle United, Guadalajara en Cruzeiro (winnaar vorig jaar).

Net als op het Eurovoetbaltoernooi komen teams normaal gesproken in Terborg met hun sterkst mogelijke opstelling. Vorig jaar kwam Ajax met onder anderen Pius Ikedia, Rafael van der Vaart en Abubakari Yakubu naar Terborg, nu basisspelers bij Ajax 1. Vitesse had Theo Janssen en Ruud Knol, spelers van Jong Oranje, in de gelederen en bij Barcelona stond Reina vorig seizoen onder de lat. De Catalaan speelde dit seizoen al regelmatig in de hoofdmacht.

De tien clubs zijn onderverdeeld in twee poules van elk vijf teams. In poule A spelen Feyenoord, Vitesse, Newcastle United, Cruzeiro en AC Milan. Net als Feyenoord heeft Vitesse een van de beste jeugdteams van Nederland. De Arnhemmers, getraind door Theo Bos, leveren veel spelers aan de nationale jeugdselecties. Newcastle United is een gevaarlijke outsider. De Magpies behoorden vorig seizoen tot de beste jeugdteams van Engeland. Cruzeiro is favoriet in poule A. De Brazilianen wonnen vorig jaar het toernooi in Terborg met zeer volwassen voetbal. In de finale klopte Cruzeiro het sterke Ajax met 2-0. AC Milan is een nieuw gezicht in Terborg.

Het ABN AMRO-jeugdvoetbaltoernooi begint op vrijdag 25 mei. Om 16.30 uur bijten Vitesse en Cruzeiro het spits af. Daarna volgen op de vrijdag nog de poulewedstrijden De Graafschap-Guadalajara, Feyenoord-Newcastle United en Ajax Benfica. De poulewedstrijden, die 2 x 30 minuten duren, krijgen op zaterdag 26 mei een vervolg. Op zondag 27 mei volgen de finalewedstrijden.

Meer op ABN Amro Jeugdtoernooi




Tags

cruzeiro terborg vitesse abn amro newcastle jeugdtoernooi milan benfica eurovoetbaltoernooi graafschap guadalajara poulewedstrijden abubakari achterhoek anderlecht arnhemmers barcelona binnengehaald bos catalaan engeland finalewedstrijden gevaarlijke ikedia janssen jeugdelftal jeugdselecties jeugdvoetbaltoernooi jong kampioensteam knol kuip magpies meldden nederland onderverdeeld oranje outsider pinksterweekeinde pius poules rafael reina sterkst vaart yakubu

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.461 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijlow brands driessen geluisterd gio gunnen hag kasperk kloese kraaij kraay lingr liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave yoda