Transparent
Inloggen
Sluiten

Makaay leidt Feyenoord naar kerstzege: 2-0 tegen Sparta

26 december 2007 14:26

Feyenoord heeft op tweede kerstdag de derby tegen Sparta weten te winnen. In De Kuip werd het voor 47.000 toeschouwers 2-0. Roy Makaay was de grote man door beide treffers te maken voor Feyenoord. Het was het eerste duel van Sparta onder leiding van Foeke Booy.

Feyenoord begon aggressief en stond al binnen vier minuten op voorsprong. Makaay profiteerde van een slechte terugspeelbal van Boukhari. Bert van Marwijk kon de ploeg over de eerste helft eigenlijk alleen verwijten dat de ploeg niet uitliep naar een veilige voorsprong.

Na rust was het een stuk minder wat Feyenoord liet zien. Het kwam zelfs goed weg toen Polak en Roberts de lat raakten. Ook Timmer moest een aantal keer goed optreden om de gelijkmaker te voorkomen.

Een kwartier voor tijd was het weer Makaay die via een intikker de wedstrijd besliste. Daarna was het gedaan met de spanning en wist Feyenoord de drie punten definitief in eigen huis te houden.




Tags

makaay sparta kerstzege aggressief besliste booy boukhari derby foeke intikker kerstdag kuip marwijk polak roberts terugspeelbal timmer uitliep

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki