Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord

12 mei 2001 11:41

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur staat in de Arena de klassieker op het programma tussen Ajax en Feyenoord. De klassieker krijgt nog eens extra cachet doordat het bijna direct beslist over plaatsing voor de Champions League. Bij winst lijkt Feyenoord zo goed als zeker van de tweede plaats en daarmee plaatsing voor de Champions League. Bij verlies moet het zelfs vrezen voor de derde plaats en heeft het rechtstreeks concurrentie van Ajax en Roda JC voor de plaatsen 2 en 3.

De historie spreekt echter tegen Feyenoord. De laatste keer dat feyenoord in competitieverband in Amsterdam won was in 1987. Sindsdien pakte de Rotterdamse club nog maar een punt, vorig jaar (2-2).

Van Marwijk kent morgen veel personele problemen, waarover we de afgelopen week al uitgebreid berichtten. Rzasa en Smolarek ontbreken wegens een schorsing, Bosvelt, Korneev en Gyan wegens blessures. Alle hoop lijkt nu ploseling gevestigd op Van Gastel die de ploeg nieuw leven en elan zou moeten brengen.

De vermoedelijke opstelling: Dudek, Emerton, Van Wonderen, De Haan, Tininho, Van Gastel, Tomasson, Paauwe, Kalou, Elmander en Leonardo.

Net als Feyenoord in Noordwijk heeft ook Ajax een trainingskamp belegd om zich optimaal voor te bereiden voor de klassieker. Zaterdag zal het elftal van Co Adriaanse een besloten training afwerken om 11:30 uur in de Amsterdam Arena. De selectie zal zich vervolgens in een hotel in Purmerend verder prepareren voor het belangrijke duel in de strijd om de tweede plaats in de competitie, die recht geeft op deelname aan de Champions League. De Amsterdamse hoofdcoach hoopt op deze wijze zijn spelers nog beter klaar te stomen voor de huidige nummer 2 in de KPN-eredivisie.

Meer op




Tags

klassieker arena gastel voorbeschouwing adriaanse berichtten bosvelt cachet dudek elan elmander emerton eredivisie gyan haan historie kalou korneev kpn leonardo marwijk noordwijk paauwe ploseling prepareren purmerend roda rzasa smolarek tininho tomasson trainingskamp wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt meijer ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda