Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Groningen verrast Feyenoord: 3-2

25 november 2007 16:23

Feyenoord is vanmiddag in Groningen ten onder gegaan tegen een opportunistisch spelende FC. Berg was de grote man aan de kant van de thuisclub met twee doelpunten.

De thuisclub begon furieus aan het duel en slaagde erin Feyenoord een klein beetje te overdonderen. Onder andere resulteerde dat in een schot op de paal van Nevland. Maar er waren meer hachelijke momenten voor de goal van Timmer.

Het was echter Feyenoord dat al snel op voorsprong kwam. Roy Makaay speelde zichzelf na een pass van Theo Lucius op magistrale wijze vrij en schoot beheerst binnen: 0-1. Aan het spelbeeld veranderde echter niet zoveel, waardoor Feyenoord van geluk mocht spreken dat het met 0-1 mocht gaan rusten.

Na rust slaagde Feyenoord er sporadisch in onder de druk van FC Groningen uit te komen en was het zelf ook regelmatig gevaarlijk. De thuisclub bleef echter een overwicht houden en verreweg het meeste balbezit. Bij een actie raakte keeper Timmer nog behoorlijk geblesseerd. Hij kon de wedstrijd echter gelukkig wel uitspelen.

Twintig minuten voor tijd bracht FC Groningen-trainer Jans Berg in het veld. Een gouden wissel, zo bleek, want zijn eerste balcontact uit een counter was meteen raak: 1-1. Een paar minuten later kwam Feyenoord zelfs achter: 2-1. Nevland strafte met een knappe actie slecht uitverdedigen van Lucius af, op aangeven van Van der Laak.

Feyenoord profiteerde vervolgens van de opwinding bij de thuisclub door snel een offensief in te zetten. Sahin schoof beheerst de gelijkmaker in het doel, nadat Groningen-keeper Van Loo een schot van De Cler nog maar net had kunnen keren.

Een knotsgekke wedstrijd ontspon zich, met twee ploegen die vol voor de winst gingen. De Rotterdammers trokken daarbij uiteindelijk aan het kortste eind, toen Berg de 3-2 inschoot, ver in blessuretijd.




Tags

groningen thuisclub berg beheerst lucius nevland slaagde timmer balcontact cler counter furieus hachelijke inschoot jans knotsgekke kortste laak loo makaay offensief ontspon opwinding overdonderen resulteerde sahin schoof spelbeeld strafte trokken uitverdedigen verreweg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta both brain brands clearly detailed during gaal giggs gio got incredible intensiteit into kasperk liverpool match modern pastoor players pusic slot stuivenberg wehave yoda