Transparent
Inloggen
Sluiten

Statement TIFO team naar aanleiding van opschorting acties

13 november 2007 21:55

Verslaggever: K

Naar aanleiding van de beslissing om alle TIFO-acties voorlopig op te schorten heeft het TIFO team een statement uitgebracht en gevraagd dit bekend te maken.

Het TIFO team van de FSV en Feyenoord heeft na de geslaagde actie van afgelopen zondag alle nog komende acties voorlopig stopgezet

Het TIFO-Team van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) is in 1998 begonnen om de (visuele) sfeer in De Kuip terug te brengen en later kreeg het TIFO-Team ook steun van Feyenoord.

Achter de schermen liep het niet altijd even soepel, maar mede door de steun van de supporters op de tribunes zijn er toch mooie acties geweest. Van rookpotten tot vlaggen en van snippers tot choreografiën met gekleurde vellen, zijn er vele sfeeracties voorbijgekomen.

De actie tegen Ajax van afgelopen zondag was de grootste tot op heden, het spandoek had de gigantische afmeting van 100 x 15 meter, en er zijn louter positieve geluiden te horen geweest. Dit zou dus perspectief bieden om door te gaan met mooie sfeeracties. Maar dit is helaas niet zo.

De directe aanleiding hiervoor is een slepend meningsverschil tussen de FSV, het TIFO-Team en supporters in het algemeen met de directie van Feyenoord over het in het huidige seizoen nieuw ingevoerde 'pro eigen club' beleid en met name over de TIFO activiteiten en spandoeken rondom de thuiswedstrijden in de Kuip.

Tegen Heerenveen werd er recentelijk al een ludiek spandoek verwijderd, met een bulldog en Heerenveen-trainer Gert-Jan Verbeek in de hoofdrol. Maar voor de wedstrijd tegen Ajax werd ook duidelijk dat een spandoek met Bokito en een wegfietsend skelet met een strohoed op (een symbool van het sfeervak van Ajax) niet opgehangen kon worden. Dit spandoek mocht niet in het stadion worden opgehangen, want dit kon wel eens kwetsend overkomen bij de tegenstander en komt de positieve uitstraling van de club niet ten goede(!!!).

In een niet zo ver verleden (2002) werd in een door Feyenoord, in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Openbaar Ministerie, Centrum Informatie en Documentatie Israël, Politie Rotterdam Rijnmond, Feyenoord Supportersvereniging, Rotterdamse Anti Discriminatie Actie Raad, Tweede Kamer Fractie Pvda, P. van Heemst, Tweede Kamer Fractie SP, B. Smit opgestelde Tolerantiegrenzen Spreekkoren (waar wij uitingen op spandoeken onder scharen), welke volgens de KNVB als voorbeeld zouden moeten dienen voor álle clubs, een belangrijke afsluiter gezet:

"Maar eventuele maatregelen dienen zich alleen te richten op extremiteiten en moeten er niet op gericht zijn supporters monddood te maken."

Helaas moeten we nu concluderen dat men (lees: directie Feyenoord) ludiek verwart met provoceren of beledigen.

Wanneer de club haar eigen afspraken niet na wenst te komen heeft het voor de supporters geen zin meer en willen de leden van het TIFO-Team niet gebruikt worden door de club om de sier te kunnen maken naar derden en geen enkele vrijheid te hebben.

De FSV heeft de directie voor een gesprek tussen beide partijen uitgenodigd.

Meer op
Tags

tifo fsv spandoek statement fractie heerenveen kuip ludiek opschorting sfeeracties supportersvereniging afmeting afsluiter anti beledigen bokito bulldog choreografien derden discriminatie documentatie extremiteiten gemeente gert geslaagde gigantische heemst israel knvb kwetsend monddood openbaar pvda recentelijk rijnmond rookpotten scharen schermen schorten sfeervak sier skelet slepend smit snippers soepel spreekkoren stopgezet strohoed symbool tolerantiegrenzen uitingen uitstraling verbeek verwart visuele vlaggen voorbijgekomen wegfietsend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alireza arne beelen buitenspelers eredivisie geertruida gimenez gio hartman ivanusec kuip lazio middenveldert milambo minteh nieuwkoop paixao sauer slot stengs timber trauner ueda volendam wehave wieffer willykment yoda zeroukki zerrouki