Transparent
Inloggen
Sluiten

Proef met biometrische toegangscontrole mislukt

22 oktober 2007 20:15 - Infosecurity

Verslaggever: K

Op het Biometrics 2007 conference in London heeft een onderzoeker van het TNO laten weten dat de proef met biometrische toegangscontrole, waarbij in de eerste helft van 2007 onder andere bij De Kuip 200 proefpersonen voor toegang bij wedstrijden op vingerafdruk getest werden of ze geen stadionverbod hadden, min of meer is mislukt. Bij een valse beschuldiging van maximaal 0,1% (een randvoorwaarde) liet het 15% tot 20% van de mensen onterecht door (zij waren gemarkeerd als fans met een stadionverbod. Dat percentage was onverwacht hoog. Fans die gevraagd werden het systeem te omzeilen, bleken dit vrij makkelijk te kunnen door tape met vingerafdrukken door lijn op de vingers te smeren. Daarnaast konden de scanners te weinig bezoekers per minuut aan, zeker als zij in de volle zon staan.

Feyenoord was al een tegenstander van het project om via biometrische kenmerken de toegang te controleren. Volgens Feyenoord was het voor de clubs de enige manier om te ontkomen aan een vanuit overheidswege opgelegde verplichte pasfotoregistratie voor al haar seizoenkaarthouders. Niet meewerken aan de pilot zou vorig seizoen de onmiddellijke introductie van die maatregel tot gevolg hebben.

Meer op Infosecurity




Tags

biometrische toegangscontrole stadionverbod toegang beschuldiging biometrics conference controleren gemarkeerd introductie kenmerken kuip london omzeilen onderzoeker onmiddellijke ontkomen onverwacht overheidswege pasfotoregistratie pilot proefpersonen project randvoorwaarde scanners smeren tape tno vingerafdruk vingerafdrukken zon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda