Dudek gelijk; Tomasson wint en scoort

25 april 2001 20:47

Verslaggever: RvN

Jurek Dudek kreeg eindelijk weer het volledige vertrouwen van de Poolse bondscoach en speelde de gehele wedstrijd in de vriendschappelijke interland tegen Schotland. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Dudek had een paar schitterende reddingen maar was uiteindelijk kansloos op een penalty van Scott Booth halverwege de tweede helft. Oud Feyenoorder Tomek Iwan kreeg overigens in de tweede helft rood.

Jon Dahl Tomasson was vanavond trefzeker in het afscheidsduel van Peter Schmeichel. De Deense aanvaller benutte na 70 minuten een strafschop en had daarmee een aandeel in de 3-0 zege op Slovenie.