Transparent
Inloggen
Sluiten

Sportweek: Bosz overtuigde Real Madrid van kansloze arbitragezaak

24 augustus 2007 19:48 - Sportweek.nl

Verslaggever: K

Volgens het weekblad Sportweek was het uiteindelijk Peter Bosz die de doorbraak in de transfer van Royston Drenthe naar Real madrid forceerde. Nadat Real zich had teruggetrokken uit de onderhandelingen (de Spanjaarden wilden 12,5 miljoen euro betalen, Feyenoord vroeg 17 miljoen) vroegen Drenthe en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens spoedarbitrage aan. Ze hadden een sterke zaak in handen, gezien de onmiskenbare sportieve en financi?le vooruitgang bij een transfer.

In een poging de druk op Real op te voeren, belde technisch directeur Bosz met zijn collega in Madrid, Pedrag Mijatovic. Bosz deed Mijatovic geloven dat juist Feyenoord de grootste kansen had in de dreigende arbitragezaak. Daarop sloeg de paniek toe bij Real, dat prompt een nieuwe aanbieding deed, om arbitrage te voorkomen. Uiteindelijk kwamen de clubs een transfersom van 14 miljoen euro overeen. Als de arbitragecommissie Drenthe in het gelijk zou hebben gesteld, was de ontbindingsvergoeding waarschijnlijk op de helft van dat bedrag vastgesteld.

Meer: Sportweek.nl

Meer op Sportweek.nl




Tags

bosz madrid sportweek arbitragezaak drenthe mijatovic arbitrage arbitragecommissie forceerde lens onmiskenbare ontbindingsvergoeding paniek pedrag poging prompt royston sigi spoedarbitrage teruggetrokken vroegen weekblad

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.340 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts yoda