Transparent
Inloggen
Sluiten

Nummer 2 verliest van nummer 17

15 april 2001 14:01

Verslaggever: TD

Feyenoord - De Graafschap: 1-2

Voorbeschouwing: De Kuip werd versierd met spandoeken met teksten als:
"Werken voor je geld" en "Jorien, rot op". De supporters zijn niet blij met de huidige resultaten, en willen weer eens een goed hardwerkende ploeg zien.
Het spandoek "Jorien, rot op" werd overigens verwijderd door de stewards.
Van alle ontmoetingen in de Kuip, wist De Graafschap nog nooit te winnen.

Eerste helft: Feyenoord begon goed aan de wedstrijd, en kreeg enkele kansen. Tomasson en Paauwe probeerden het van afstand en zagen hun schot gekeerd door Postma en naast gaan.
De Graafschap kwam nauwelijks in het spel voor en Feyenoord liet de bal veelvuldig circuleren. Kalou en Leonardo werden veelvuldig op de flanken aangespeeld.
Na 9 minuten spel komt er dan de eerste uitbraak van De Graafschap. Tegen de verhouding van het spel in, komen ze op 0-1.
De tweede uitbraak via Fuchs resulteerde ook bijna in een doelpunt. Dudek kon het tweede doelpunt echter voorkomen.
Kalou kreeg na 21 minuten een grootse kans om de gelijkmaker aan te tekenen. Hij raakte de bal echter niet goed, en schoot naast.
Feyenoord knokte hard om de gelijkmaker te kunnen ontwikkelen. De Graafschap gooide echter heel het strafschopgebied dicht, en bleef alleen loeren op de counter.
Het ontbrak aan creativiteit bij Feyenoord om in het strafschopgebied van De Graafschap te komen.
De Graafschap speelde terughoudend, en het spel was niet spannend meer. Kalou en Leonardo waren geen schim meer van wat zij in het begin van de wedstrijd lieten zien.
De rust werd ingeleid door een hels fluitconcert van de Feyenoordsupporters.

Tweede helft: In de rust werd Kalou gewisseld voor Smolarek.
De tweede helft begon met een spannende actie. Feyenoord kwam voor het doel, en Postma leek de bal weg te werken. Korneev blokte de bal en deze leek het doel in te gaan. De bal had iets teveel effect.
Feyenoord begint de tweede helft enthousiast, net zoals de eerste helft.
De tweede helft leek op een herhaling van de eerste helft. Een voorzet zette Turpijn voor een leeg doel. Turpijn kon de bal echter niet in de netten werken.
Van Marwijk bracht Elmander in de ploeg voor Korneev, die ook geen extra waarde voor het team vormde.
De Graafschap kwam steeds meer uit zijn schulp, en zette zowaar Feyenoord onder druk. Dudek moest met enkele uiterste inspanningen zijn doel schoon houden.
De Graafschap bracht ook een fitte aanvaller in. Blijkbaar smaakte de 0-1 naar meer voor De Graafschap, en dat werd al snel duidelijk toen invaller Tumba de 0-2 scoorde.
De voorzet van links was makkelijk in te koppen voor Tumba. Het legioen kreeg gemengde gevoelens. Vanaf de tribunes waren er klaagzangen te horen, terwijl een andere groep probeerde de spelersgroep te motiveren.
Maar het spel zoals dat tot nu toe was, is niet goed genoeg voor een club die strijdt om de tweede plaats.
Feyenoord is al eerder uit benarde situaties teruggekomen, maar wat voor uitwerking de 0-2 op de groep heeft moet nog blijken...
Van Marwijk wisselde tegen alle verwachtingen in Van Gobbel voor Gyan.
9 minuten voor tijd kreeg Elmander de bal, en deze probeerde het zelf eens keer.
Een fraai schot leidde het slotoffensief van Feyenoord in, 1-2.
Het goede spel verdween, en alles werd op alles gezet. Tomasson kreeg een hele goede kans, maar Postma kon de inzet wegwerken met ??n vuist. De Haan leverde nog een schot, maar dat verdween naast de goal.
In de blessuretijd ging heel Feyenoord naar het strafschopgebied van De Graafschap. Elmander schoot de bal hard op de vuisten van Postma.
Na dit schot floot Van Egmond voor het einde.

Nabeschouwing: Feyenoord heeft zijn 8e nederlaag van dit seizoen alweer geleden. Door het verlies krijgt Ajax morgen tegen Roda JC uit de kans om 3 punten in te lopen. De strijd om de tweede plaats is nog lang niet beslisd.
Er hingen al donkere buien boven de Kuip, maar of dit verlies nog enige consequenties heeft zal later duidelijk worden.

Scoreverloop:
0-1 Den Turk '9
0-2 Tumba '72
1-2 Elmander '81

Feyenoord: Dudek, Emerton, De Haan, Van Gobbel ('75 Gyan), Rzasa, Jochemsen, Paauwe, Tomasson, Kalou('46 Smolarek), Korneev('56 Elmander) en Leonardo.

De Graafschap: Postma, Berck-Beelenkamp, Bot, Vreman, Fr?nkel, Splinter, Fuchs, Van den Brom ('70 Nok), Den Turk, Turpijn ('68 Tumba) en Promes ('34 Diakite)

Gele kaarten: Bot (Gra)
Arbiter: Van Egmond

Meer op
Tags

graafschap elmander kalou postma tumba dudek korneev kuip leonardo tomasson turpijn bot egmond fuchs gobbel gyan haan jorien marwijk paauwe rot smolarek turk uitbraak aangespeeld beelenkamp benarde berck beslisd blokte brom buien circuleren counter diakite emerton feyenoordsupporters flanken fluitconcert gooide gra grootse hardwerkende hels herhaling ingeleid jochemsen klaagzangen knokte legioen loeren motiveren nabeschouwing nkel nok promes resulteerde roda rzasa schim schoon schulp scoreverloop smaakte spandoek splinter teksten terughoudend uiterste uitwerking verhouding versierd voorbeschouwing vormde vreman vuisten wegwerken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico brighton context dordrecht exitclausule geertruida girona hancko hendriks ivanusec jasurek koeman kuip liverpool madrid marktwaarde milan minteh montevideo nederland newcastle priske psg rodriguez slot trauner wieffer willykment yoda