Transparent
Inloggen
Sluiten

Beenhakker interim-coach voor de playoffs

5 mei 2007 14:01

Verslaggever: K

Feyenoord heeft zojuist bekendgemaakt dat het Leo Beenhakker heeft aangesteld als interim-coach. Maandag staat Beenhakker, die in 1999 als laatste trainer kampioen werd met Feyenoord, voor het eerst voor de groep. Voor de functie van coach voor volgend seizoen is Beenhakker geen kandidaat, zo wordt gemeld.

De keuze voor de huidige bondscoach van Polen werd gemaakt na het opstellen van een profielschets. Feyenoord zocht na het opstappen van Erwin Koeman naar een trainer die gedurende zijn carri?re aangetoond heeft in korte tijd een ommekeer te kunnen bewerkstelligen en daarnaast de club van binnen en van buiten kent. Beenhakker is geen kandidaat om hoofdtrainer te worden voor het aankomende seizoen. De clubleiding beraadt zich nog over de vacante trainerspositie.

De directieleden Onno Jacobs en Chris Woerts en technisch manager Peter Bosz rondden zaterdagochtend de laatste details af met Beenhakker. De 64-jarige trainer hoefde geen seconde na te denken toen Feyenoord zich meldde. ?Dit is een ?duty call? die ik niet kan weigeren. Ik zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Feyenoord alsnog Europa ingaat.? Beenhakker zal op maandag voorafgaand aan de training tijdens een persconferentie in De Kuip ingaan op zijn besluit Feyenoord te begeleiden tijdens de aankomende cruciale periode.

Beenhakker vertrok in 2000 voortijdig bij Feyenoord, nadat hij de club een jaar eerder met een straatlengte voorsprong aan de titel had geholpen. In de Champions League was hij tijdens het seizoen 1999/2000 zeer succesvol. Het Europese avontuur strandde uiteindelijk op de laatste speeldag van de tweede groepsfase.

Meer op




Tags

beenhakker playoffs bosz carri duty erwin ingaat jacobs koeman kuip leo onno polen profielschets rondden speeldag strandde titel trainerspositie vacante woerts

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer