Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Marwijk: "meer geld voor opleiding bij amateurclubs"

21 maart 2001 19:46 - Rotterdams Dagblad

Verslaggever: TD

Wil de kwaliteit van de jeugdopleiding in het Nederlandse voetbal omhoog gaan, dan zal de KNVB meer geld beschikbaar moeten stellen voor trainers die werkzaam (zouden willen) zijn in de onderbouw. Feyenoord-trainer Bert van Marwijk gaf het voorzetje gisteravond in Hendrik-Ido-Ambacht, waar hij deelnam aan een forumdiscussie voor de sponsorclub van zaterdag- hoofdklasser ASWH.
"De status van de jeugdtrainer moet worden opgewaardeerd," aldus Van Marwijk. "Het vak moet aantrekkelijker worden gemaakt.
Ik kom vaak mensen tegen die trainer willen worden, maar ik hoor zelden iemand die met de jeugd wil werken," betreurde Feyenoords trainer. "Amateurclubs zouden zich met een goede opleiding kunnen onderscheiden, maar het is moeilijk om goede jeugdtrainers te vinden. Vaak is dat een vader die wil dat zijn zoontje met zijn vriendjes in een elftal kan spelen. Dat werkt niet. Als je de jeugdopleiding wil verbeteren, dan zullen er betere trainers moeten komen. Dat is volgens mij de enige manier."

Het hele artikel is te lezen op de site van het Rotterdams Dagblad.

Meer op Rotterdams Dagblad




Tags

marwijk aantrekkelijker ambacht aswh deelnam forumdiscussie hendrik hoofdklasser ido jeugdtrainers knvb onderbouw opgewaardeerd rotterdams sponsorclub voorzetje vriendjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.336 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda