Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Hanegem wijst kritiek van zich af in column

11 april 2007 07:24

Verslaggever: K

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad heeft Willem van Hanegem kritiek op zijn persoontje over een vermeende aanval op Bosz van zich af gewezen.

In de afgelopen dagen merkte ik dat mijn column van vorige week nogal wat mensen heeft geprikkeld. Geeft niet.

Daar zijn die stukjes soms voor. Het enige waar ik me aan stoor, is dat sommigen het een vorm van karaktermoord noemen. Ik heb de betekenis van dat lelijke woord opgezocht en ontdekte dat dat verwijt nergens op slaat.

Wat ik deed, was opening van zaken geven, omdat heel veel mensen aan me vroegen waarom ik niks bij Feyenoord doe.

Ik heb uitgelegd dat mij op de eerste plaats niets is gevraagd en dat ik op de tweede plaats nooit iets met een type als Peter Bosz te maken wil hebben.

Daar neem ik geen woord van terug. Hooguit zou ik het nog wat harder kunnen stellen, want ik heb me nog netjes geuit.

Nu wordt er gezegd dat Bosz het moeilijk heeft door mijn woorden. Dat vind ik grote onzin. Hij werd al bekritiseerd voor dat ik me over hem uitsprak. Dat dwazen bedreigingen aan zijn adres uiten, vind ik triest als het waar is, maar ik ga er mijn mening niet voor achterhouden. Dat zou de omgekeerde wereld zijn. Columnisten moeten nooit zwijgen en al helemaal niet terugdeinzen voor dwazen.

Feyenoord moet echt wat doen met kritiek van verstandige mensen. Ze zeggen daar dat dat al gebeurt, dat er daarom een heel plan is geschreven en dat er als gevolg daarvan gesaneerd wordt in het technisch personeel.

Ik wil dat best geloven, maar waarom gebeurt er dan in de scouting zo weinig? Daar zit Michel Beukers nog steeds, die zat er al toen ik er nog werkte.

Wat heeft zijn werk allemaal opgeleverd dan? Helemaal niks. Hetzelfde geldt voor Mika Lipponen. Ok?, we gaan nu in de voorbereiding naar Finland, maar ik vraag me af of dat wel zijn inbreng is geweest. En wat dan nog, ik ben er niet van onder de indruk.

Meer op




Tags

column bosz hanegem dwazen achterhouden adres betekenis beukers finland geprikkeld gesaneerd karaktermoord lelijke lipponen michel mika ontdekte onzin opening opgezocht personeel persoontje stukjes terugdeinzen uitsprak vroegen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda