Transparent
Inloggen
Sluiten

Grimmige sfeer; arrestaties in Tilburg

20 februari 2000 16:54

Verslaggever: RvN

Naarmate het aanvangstijdstip van de wedstrijd naderde en onder de wedstrijd, werd de sfeer in Tilburg steeds grimmiger. Zowel tussen supportersgroeperingen onderling (met name PSV en Feyenoord) als gezamenlijk tegenover de politie werd de sfeer grimmiger en ontstonden er opstootjes.

Groepen supporers werden door de politie door de stad opgedreven, waarbij de politie de supporters van het stadion wilde verwijderen om problemen na de wedstrijd te voorkomen.

Nadat de politie de supporters gesommeerd had het terrein te verlaten en enkele maten daarbij het waterkanon had gebruikt, vertrok een groep Feyenoord supporters onder leiding van de voorzitter van de supportersvereniging van Feyenoord.

De politie verloor toen echter pas echter de greep over de verschillende groepen die zich steeds afsplitsten en weer bij elkaar voegden. Uiteindelijk ging de politie over tot een behoorlijk aantal arrestaties omdat de supporters weigerden Tilburg te verlaten en voor problemen bleven zorgen.

Meer op
Tags

tilburg arrestaties grimmiger afsplitsten gesommeerd maten naarmate naderde opgedreven opstootjes supporers supportersgroeperingen supportersvereniging terrein voegden waterkanon weigerden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.153 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kansjes kieperen kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber wehave wieffer