Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong Feyenoord krijgt belangrijke rol in nieuw Feyenoord

8 maart 2007 22:59 - Algemeen Dagblad

Verslaggever: K

Bij de presentatie van het beleidsplan werd al gemeld dat Jong Feyenoord een belangrijker rol zal gaan krijgen dan nu het geval is. Het zal een vaste kern krijgen van minimaal veertien spelers en twee keepers. Dat is een totale ommekeer van de strategie van een paar jaar geleden toen Feyenoord nog een poging deed om het tweede elftal op te heffen en daar Excelsior voor te gebruiken. De KNVB stond dat echter niet toe.

In het Algemeen Dagblad gaat Peter Bosz daar verder in op de hernieuwde positionering van het tweede elftal.

"We gaan ons talent twee jaar extra de tijd geven. We willen daar een serieus elftal van maken. In Nederland redeneren we vaak dat voetballers vanuit de A1 in ??n keer de stap naar het eerste moeten kunnen maken, want anders ben je niet goed genoeg. Dat klopt natuurlijk niet. Wij verlengen onze opleiding daarom met twee jaar. Uitzonderingen als Jonathan de Guzman blijven er altijd, maar die stap is niet voor iedereen weggelegd."

Op die manier moeten talenten die nu nog verloren gingen omdat ze tegen het eerste elftal aan bleven hangen en vervolgens bij andere BVO's terechtkwamen, meer kansen krijgen om door te groeien. "Iemand die er nog niet helemaal klaar voor is, wordt snel afgeschreven. Maar zo?n talent mag je best meer tijd geven zodat hij er later w?l kan staan," aldus Jong Feyenoord coach Arnold Scholten in het AD.

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

jong arnold beleidsplan bosz bvo excelsior guzman heffen hernieuwde jonathan kern knvb nederland poging positionering redeneren scholten terechtkwamen weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki