Transparent
Inloggen
Sluiten

Sprengers snapt veroordeling Feyenoord niet

4 maart 2007 12:09

Verslaggever: K

KNVB voorzitter Jeu Sprengers heeft in het NRC harde woorden voor UEFA voorzitter Platini en het CAS. Sprengers liet weten zich niet te kunnen voorstellen dat de macht van Platini straks zo ver reikt dat hij ook de rechtsgang binnen de UEFA kan beinvloeden. Bijvoorbeeld door Nancy, waar Feyenoord supporters huishielden, en Lille uit de wind te houden als het gaat om strafmaatregelen voor de voetbalrellen die daar recent hebben plaats gevonden. "Op het moment dat er twijfel bestaat over objectiviteit verliest de sport. Ik neem aan dat de president van de UEFA weet dat belemmering van de rechtgang een doodzonde is."

"Vanuit juridisch oogpunt heeft het me verbaasd dat Feyenoord in beroep uit het UEFA-Cuptoernooi werd gezet. Ik begrijp ook het sporttribunaal CAS niet (dat Feyenoord in het ongelijk stelde. red.) Je kunt toch alleen bestraft worden als schuld bewezen is? Feyenoord had juist afdoende aangetoond dat de club alles in het werk stelde om rellen te voorkomen. Ook bij Nancy wordt nu onderzocht of de club fouten heeft gemaakt."

Meer op




Tags

sprengers uefa cas nancy platini veroordeling afdoende beinvloeden belemmering beroep cuptoernooi huishielden jeu knvb lille macht nrc objectiviteit ongelijk oogpunt rechtgang rechtsgang reikt rellen sporttribunaal strafmaatregelen voetbalrellen wind

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda