Transparent
Inloggen
Sluiten

'Graeme Rutjes gepolst voor functie Algemeen Directeur'

25 februari 2007 12:43

Verslaggever: K

Volgens Radio Rijnmond is de oud-voetballer Graeme Rutjes gepolst voor de functie van Algemeen Directeur bij Feyenoord. Tijdens zijn actieve voetbalcarriere werd hij ?Professor Eigenwijs? genoemd, mede vanwege het feit dat hij tijdens zijn voetballoopbaan bedrijfseconomie aan de universiteit studeerde. Hij was de afgelopen jaren onder andere eigenaar van een golfcomplex.

Rutjes werd geboren in Australi?, maar is een Nederlander. Op jonge leeftijd kwam deze voetballer al terecht bij Excelsior Rotterdam. In 1980 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal in de eredivisie. De club degradeerde ??n keer maar promoveerde een seizoen later, uiteindelijk bleef Graeme Rutjes 5 seizoenen bij Excelsior.

In 1985 trok hij naar Belgi? om er bij KV Mechelen te gaan voetballen. Samen met Mechelen won hij in 1988 de Beker der Bekerwinnaars en werd hij een seizoen later landskampioen. In 1990 kwam hij terecht bij die andere topclub uit Belgi?, nl. RSC Anderlecht. In Anderlecht vond hij zijn trainer van bij Mechelen terug, de Nederlander Aad de Mos. En enkele seizoenen later ook John Bosman en Marc Emmers (beide ook ex-KV Mechelen).

Met Anderlecht werd hij 4 maal landskampioen en won hij 1 keer de Beker van Belgi?. In 1996 sloot hij zijn voetbalcarri?re af bij Anderlecht.

Hij speelde 13 maal voor de nationale ploeg van Nederland.

Meer op




Tags

rutjes anderlecht graeme mechelen belgi gepolst excelsior australi bedrijfseconomie bosman eigenaar eigenwijs emmers eredivisie golfcomplex mos nederland professor rijnmond rsc studeerde universiteit voetbalcarri voetbalcarriere voetballoopbaan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.428 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki