Transparent
Inloggen
Sluiten

Leonardo weer inzetbaar

7 maart 2001 14:42 - Voetbalkrant

Verslaggever: TD

Leonardo heeft woensdag van de Immigratie- en NaturalisatieDienst (IND) een zogenoemde machtiging tot voorlopig verblijf en een tewerkstellingsvergunning gekregen. Hierdoor kan de Braziliaan per direct weer uitkomen voor zijn club Feyenoord.
Leonardo mocht enkele maanden niet voor de Rotterdamse club spelen, nadat het Openbaar Ministerie een onderzoek had ingesteld waaruit bleek dat het Portugese paspoort van de linkerspits vals was. Onlangs kwamen de partijen een schikking overeen. Leonardo kreeg een boete van 5000 gulden en moet veertig uur dienstverlening vervullen. Zijn club moest 50.000 gulden boete betalen.
Het IND heeft de vergunning toegekend wegens "zeer specifieke omstandigheden". In 1996 had Leonardo al een aanvraag gedaan met een geldig Braziliaans paspoort. Hij had het document nodig voor het volgen van een studie aan de voetbalschool van Feyenoord. Volgens een woordvoerder van het IND liet "de behandeling van de aanvraag zeer lang op zich wachten, omdat een beleidskader ten aanzien van het fenomeen voetbalscholen nog ontbreekt."
Feyenoord-trainer Leonardo mag zijn linksbuiten zondag al opstellen in de uitwedstrijd tegen Willem II. Leonardo verblijft momenteel in Brazili? om zaken voor zijn militaire dienstplicht te regelen, maar keert vrijdag terug in Rotterdam. "We zijn natuurlijk opgelucht, het hoofdstuk is afgerond", aldus manager Hans Hagelstein van de Rotterdamse club."

Meer op Voetbalkrant
Tags

leonardo ind gulden paspoort beleidskader brazili braziliaan dienstplicht dienstverlening hagelstein hans hoofdstuk immigratie linkerspits linksbuiten machtiging militaire naturalisatiedienst openbaar opgelucht schikking studie tewerkstellingsvergunning vals vergunning voetbalscholen zogenoemde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.089 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat afwijkende aursnes bui cool coolen cornervlag danall dessers dirkteur droogjes frustaties gelul gezichten hallelujah hanegem hype koevermans kokcu linssen oranje pedersen rondo slot til toeslaan toornstra vakkiek willykment