Feyenoord verliest klassieker: 4-1

4 februari 2007 14:19

Feyenoord heeft de Klassieker in de Amsterdam Arena tegen Ajax met 4-1 verloren. Daarmee werd de reeks van duels zonder nederlaag in de Arena afgebroken. Charisteas scoorde voor rust de enige treffer voor de Rotterdammers. De Griek had pech doordat hij in de tweede helft tot twee keer toe de paal raakte.

Feyenoord begon heel goed aan de wedstrijd en had in de eerste fase het beste van het spel. Charisteas had zijn ploeg op 1-0 kunnen zetten, maar zijn inzet werd door Stekelenburg op de paal getikt.

De ommekeer kwam bij een vrije trap van Sneijder. Vincken stond aan de rechterkant van de muur en verschool zich achter een ploeggenoot om niet geraakt te worden door het schot van Sneijder. Via de rug van Vincken veranderde de bal echter van richting en verdween in de goal van Timmer.

Ajax ging vervolgens door en overspeelde Feyenoord in die fase. Via nogmaals Sneijder en De Mul profiteerde het van slecht verdedigen aan Rotterdamse zijde. Met 3-0 was de wedstrijd vervolgens gespeeld.

Vlak voor rust maakte Angelos Charisteas de 3-1, waardoor het elftal toch nog enigszins met opgeheven hoofd kon gaan rusten.

In de tweede helft herpakte Feyenoord zich en voerden de Rotterdammers de druk op. Charisteas trof opnieuw de paal, waardoor het 3-1 bleef. Dat Sneijder in de slotfase nog zijn derde en daarmee de 4-1 scoorde was slechts voor de statistieken. Ajax kreeg toen de ruimte omdat Erwin Koeman Castelen en Van Hooijdonk inbracht.

Lees het liveverslag nog eens na via de link naar het scorebord hieronder.