Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord naar finale na zege op Galatasaray

9 januari 2007 19:02

Verslaggever: K, srb

Feyenoord heeft de finale gehaald van het toernooi om de EFES Pilsen Cup. De ploeg versloeg dinsdagavond Galatasaray knap met 1-2. Dat gebeurde met een veredeld tweede elftal. Daarbij waren de Turken ook al een week in training. Van Hooijdonk en Vincken zorgden voor de doelpunten. Lensky en Adalberto maakten hun debuut.

In de finale treft Feyenoord Werder Bremen. Naast de sportieve zege staat een winstpremie van 50.000 euro op het spel. Het duel zal donderdag live te zien zijn op Eurosport en uiteraard ook weer via internet.

Beelden waren te zien op: link
Volg het met andere fans in de Feyenoord Chatbox

In de beginfase was het gelijkopgaand. Het duel moest even onderbroken worden door vuurwerk dat op het veld werd gegooid. Feyenoord kwam op voorsprong na bijna een kwartier spelen door een prachtig doelpunt van Van Hooijdonk, een afstandschot van zo'n 40 meter vanuit de middencirkel, juist tegen de rivaal van zijn oude club.

Debutant Lensky werd na ruim een half uur spelen gewisseld, uit voorzorg na een lichte blessure. De Guzman kwam in zijn plaats. Vlak voor rust wordt het 1-1 uit een penalty. Drenthe tikte zijn tegenstander op de hak. Ekramy zat dichtbij de bal, maar kon hem niet tegenhouden. De bal vloog uiteindelijk onder het net door tegen de boarding.

In de tweede helft kwam Feyenoord weer op voorsprong. Van Hooijdonk gaf een uitstekende pass op Vincken. Die was veel sneller dan de verdediging en schoot de 1-2 binnen. Feyenoord kon de voorsprong vervolgens vasthouden. In een matige wedstrijd kreeg Feyenoord het in de tweede helft af en toe lastig, maar tot echt grote druk kwam het niet.

Scoreverloop:
0-1 Van Hooijdonk ('14)
1-1 Necati Ate? ('43)
1-2 Vincken ('57)

Feyenoord: Ekramy; Greene (55? Hofs), Adalberto, Bahia (46? Vlaar), Drenthe (55? Anes Ribeiro); Buijs, Lensky (35? De Guzman), Pardo, Derijck; Vincken (64? Schet) en Van Hooijdonk.

Galatasaray: Mondragon; Topal (72? Kabze), Song, Tomas, Ak (46? Buruk); Sas (46? ?ztorun), Inamoto, Ilic, Aziz (46? Yilmaz); S?k?r en Necati (46? Sarioglu).

Uitgebreid wedstrijdverslag: Feyenoord.nl

Meer op




Tags

hooijdonk galatasaray vincken lensky adalberto drenthe ekramy guzman necati afstandschot anes ate bahia beginfase boarding bremen buruk chatbox derijck efes eurosport gelijkopgaand greene hak hofs ilic inamoto kabze middencirkel mondragon onderbroken pardo pilsen ribeiro rivaal sarioglu sas schet scoreverloop song tegenhouden tikte tomas topal veredeld vlaar voorzorg vuurwerk wedstrijdverslag werder winstpremie yilmaz ztorun

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.438 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fardau geeneen gelul jacobs joseph kasperk kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren persie slot streuer trauner twente wereldsalaris yoda