Makkelijke zege voor Feyenoord in derby: 1-3

29 december 2006 22:06

Op de laatste wedstrijdavond van 2006 had Feyenoord een makkelijke avond. Op een uitverkocht Woudestein hoefde Feyenoord allerminst voluit te gaan op Excelsior simpel van zich af te houden. Het zou uiteindelijk bij een 1-3 overwinning blijven.

Feyenoord begon sterk en had een duidelijk overwicht. Kansen waren er onder andere voor Angelos Charisteas en Stein Huysegems. De eerste treffer kwam echter pas na een half uur spelen. De Guzman gaf de assist op Buijs, die zichzelf vrijkapte en vervolgens de bal in het doel schoof.

De 0-2 was absoluut meer dan verdiend, maar kwam wel erg knullig tot stand voor Excelsior. Doelman Zwarthoed speelde de bal verkeerd uit en schoot hem nog in het strafschopgebied in de voeten van Hofs. Die aarzelde niet en schoot de 0-2 binnen. Daarmee was het duel direct gespeeld.

Na rust zorgde Huysegems nog voor de 0-3. waar het vervolgens 0-4 had moeten worden was het invaller Johan Voskampdie met zijn eerste balcontact voor de 1-3 zorgde.

Bekijk het live verslag van minuut tot minuut door Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.