Na langdurige strijd toch winst op Sparta

23 december 2006 21:54

Feyenoord ontsnapte vanavond tegen Sparta en won met 3-2. De thuisclub kwam al snel achter, toen Cvetkov scoorde. Een minuut later wist Charisteas echter de gelijkmaker al aantekenen; een vrije trap van Hofs raakte de muur, waarna de Griek de bal op de slof nam. Een vermeende handsbal van Polak was voor Braamhaar vervolgens genoeg om Feyenoord een strafschop te geven. Lucius zette deze om in een doelpunt.

In de tweede helft begon Feyenoord dramatisch. In no-time lag de bal al achter Timmer. Freire scoorde; hij was Vlaar te vlug af. Een schot van 25 meter afstand van Vincken viel later binnen, tot opluchting van de hele Kuip: 3-2. Met kunst en vliegwerk bleef Feyenoord vervolgens overeind.