Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerst Kerkum, daarna Van Well

21 december 2006 15:46

Verslaggever: K

Gerard Kerkum is door Hans Blankert voorgedragen als de nieuwe president-commissaris van Feyenoord. De 75-jarige ex-voorzitter van de commissie die de nieuwe structuur voor Feyenoord bedacht mag het nu zelf in de praktijk gaan brengen. Hij zal opgevolgd worden door Dick van Well, die eerst als vice-president-commissaris aan zal treden. Deze opvolging is v??r het einde van het lopende seizoen gepland.

Dick van Well al jaren een betrokken fan van de Rotterdamse club en voorzitter van de Raad van Bestuur van Dura Vemeer Groep, een landelijk opererend bouwconcern met een jaaromzet van ongeveer 1 miljard en 3.500 medewerkers.

Andere commissarissen worden Martin Pernis (voorzitter Raad van Bestuur Siemens Nederland), Coert Beerman (directievoorzitter Rabobank Rotterdam) en Jos van der Vegt (directeur-groot aandeelhouder Ahoy).

De aandelen van Feyenoord Rotterdam NV komen in handen van twee stichtingen, de Stichting Administratiekantoor Feyenoord en de Stichting Continu?teit Feyenoord. De laatste bewaakt het culturele erfgoed van Feyenoord. De directie wordt "het gezicht van Feyenoord" en bestuurt de vennootschap en is verantwoordelijk voor strategie, beleid en resultaten. De directie legt verantwoording af aan de Raad van Commissarissen en aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op de directie en wordt samengesteld uit vijf leden. Stichting Continu?teit Feyenoord Rotterdam doet een bindende voordracht voor vier leden waaronder de voorzitter. Sportclub Feyenoord zal een bindende voordracht doen voor ??n lid. In eerste instantie vertegenwoordigt Van der Vegt de Sportclub Feyenoord.

Meer op




Tags

well kerkum bestuur bindende sportclub teit vegt voordracht aandeelhouder administratiekantoor ahoy bedacht beerman bewaakt blankert bouwconcern coert directievoorzitter dura erfgoed gerard hans jaaromzet miljard nederland opererend opgevolgd opvolging pernis siemens stichtingen toezicht vemeer vennootschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg