Transparent
Inloggen
Sluiten

[UEFA] Tottenham Europees sterk, dit jaar

15 december 2006 13:44 - Feyenoord Netwerk historie

Verslaggever: K

Feyenoord trof in het verleden Tottenham Hotspur al vier maal in Europees verband. Tweemaal won Feyenoord over twee wedstrijden en tweemaal won Tottenham. Maar de belangrijkste keer wonnen de Rotterdammers: in 1974 was het de finale van de UEFA Cup.

In totaal won Feyenoord twee van de acht wedstrijden, eindigden er drie gelijk en wonnen de Engelsen er ook drie. Het doelsaldo is 9-12 in het voordeel van de Spurs. Verder oefende Feyenoord nog vrij recent tegen Tottenham; op 3 augustus 2004 won Feyenoord met 2-1.

Tottenham is een Londense club met veel historie. In 1882, lang voor Feyenoord, werd de club opgericht als Hotspur FC. De club, die thuis speelt aan White Hart Lane (capaciteit 36.240), won sindsdien tweemaal de UEFA Cup (1972 en 1984) en ??n keer de Europacup II (1963). Verder wonnen de Spurs acht maal de FA Cup, drie maal de League Cup en zeven Community Shields van de FA.

Hoofdcoach is momenteel de Nederlander Martin Jol, voorheen in ons land actief als coach van Roda en RKC. Het team van Tottenham omvat verder ex-Feyenoorder Hossam Ghaly, Edgar Davids en ex-PSV-speler Lee.

Vorig seizoen eindigde Tottenham in de Premier League als vijfde, achter Chelsea, Manchester, Liverpool en Arsenal. Net boven Blackburn Rovers, dat zesde werd. Momenteel gaat het wat stroever: voorlopig is de ploeg van Jol negende. In de UEFA Cup waren de Spurs in de eerste ronde te sterk voor Slavia Praag (twee keer 1-0 winst).

In de tweede ronde wonnen ze poule B, door van alle tegenstanders te winnen. Dit waren Dynamo Boekarest, Leverkusen, Besiktas en Club Brugge. Niet de minste clubs dus.

Meer op Feyenoord Netwerk historie




Tags

tottenham uefa spurs jol arsenal besiktas blackburn boekarest brugge capaciteit chelsea community davids dynamo europacup ghaly historie hossam lane lee leverkusen liverpool londense praag rkc roda rovers shields slavia stroever white

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.146 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westen westerse wieffer yoda zorg