Transparent
Inloggen
Sluiten

Van den Herik: Feyenoord doet veel te weinig met Feyenoord Ghana

8 december 2006 07:04

Verslaggever: K

Jorien van den Herik laat in De Telegraaf weten dat hij nog steeds trots is op het Ghanese voetbalproject waarin hij namens Feyenoord investeerde. ?Hoewel ik het idee krijg dat het voor Feyenoord en het technisch apparaat een ?ver-van-mijn-bedgebeuren? is. We doen er veel te weinig mee. De technische mensen drinken liever koffie in de koestering van Varkenoord, ons jeugdcomplex. Maar wat is het rendement van Varkenoord waar we een veelvoud in investeren? We zijn in Ghana acht jaar geleden met 11- en 12-jarige jongens begonnen en nu breken de eerste talenten door. Bij KV Mechelen speelt middenvelder Nana Asare, die inmiddels succesvol stage heeft gelopen bij Manchester United en misschien de oversteek maakt.? Daarnaast zitten er al acht spelers in de Olympische selectie van Ghana.

Verder vindt Van den Herik dat een internationaal opererende club als Feyenoord ook z?n sociaalmaatschappelijke verantwoordelijkheid heeft buiten Nederland. ?Ik weet dat je daar bij supporters niet mee aan hoeft te komen, maar Feyenoord moet juist trots zijn op de Academy, evenals op de samenwerking met Unicef. Zoiets geeft Feyenoord wereldwijd een positieve uitstraling, die de club zeker nu hard nodig heeft.?

Meer op




Tags

ghana herik varkenoord academy apparaat asare bedgebeuren investeerde jorien koestering mechelen nana nederland opererende oversteek sociaalmaatschappelijke stage telegraaf uitstraling unicef veelvoud voetbalproject

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki