Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dudek krijgt titel van Vriend van het jaar 2000'

19 februari 2001 19:32

Verslaggever: RvN

Zaterdag 17 februari 2001, op het 9e Bal van de Poolse Gemeenschap in Nederland in het Hilton-hotel te Rotterdam, is Jurek Dudek, de keeper van SC Feyenoord, uitgeroepen tot Honoraire Vriend van STEP van het jaar 2000. Het bijbehorende diploma is aan Jurek Dudek uitgereikt door Malgorzata Bos-Karczewska, de voorzitter van STEP- de Stichting van de Poolse Experts. De oorkonde luidt: "Voor Jurek Dudek, de keeper van FC Feyenoord, voor zijn faire opstelling niet alleen op het veld maar ook voor de bijzondere bijdrage aan de promotie van het imago van Polen in het Koninkrijk der Nederlanden".

Het bal van de Poolse gemeenschap in Nederland is bezocht door ruim 200 gasten, waaronder drie Poolse spelers van Feyenoord: Jurek Dudek, Tomasz Rzasa en Zbyszek Malkowski en hun echtgenotes. De spelers hebben hun shirts als prijzen ter beschikking gesteld voor de loterij. De opbrengst van de loterij, drieduizend gulden, is bestemd voor het kindertehuis in Gryzliny in Polen en voor het Poolse Literaire Instituut in Parijs. Zbyszek Malkowski voelde zich in het bijzonder aangesproken omdat het kindertehuis staat in de streek rond Olsztyn (noordoosten van Polen) waar hij vandaan komt.

Stichting van de Poolse Experts, STEP, opgericht in 1991, zet zich in voor de bevordering van Pools-Nederlandse contacten, promotie van Polen op weg naar de EU en organiseert activiteiten voor de Poolse gemeenschap in Nederland.

Meer op




Tags

dudek jurek polen gemeenschap nederland step kindertehuis loterij malkowski promotie titel zbyszek bestemd bevordering bos diploma drieduizend echtgenotes faire gryzliny gulden hilton honoraire imago instituut karczewska koninkrijk literaire malgorzata nederlanden noordoosten olsztyn oorkonde parijs rzasa streek tomasz

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.397 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida hancko kloese lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber tin truc wehave wieffer yoda