Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer informatie UEFA Cup tegenstanders

3 oktober 2006 12:57

Verslaggever: Q

De op papier sterkste tegenstander van Feyenoord in de pouleronde van de UEFA Cup 2006/2007 is FC Basel. De Rotterdammers speelden drie keer eerder tegen de Zwitsers. In 2000/2001 won Feyenoord beide ontmoetingen, in 2004/2005 gingen de Rotterdammers in Basel met 1-0 onderuit. FC Basel maakt geen sterk seizoen door in de eigen competitie. Slechts een vijfde plek is voor ze weggelegd in de kleine competitie van 10 clubs.

Basel is elfvoudig landskampioen, voor het laatst in 2005. Ook won men zeven maal de beker en een keer de League Cup. Vorig jaar werden ze tweede in de competitie. In de eerste ronde van de UEFA Cup had Basel geen kind aan het Macedonische FK Rabotnicki. Opgeteld was de score 7-2. Het echte werk was echter thuis al gedaan: 6-2.

Tegen Wisla Krakow kwam Feyenoord nog nooit uit. Wel waren Gwardia Warszawa, Legia Warszawa, Ruch Chorz?w en Szombierki Byton ooit Poolse tegenstanders van de Rotterdammers. Thuis werd altijd gewonnen, uit speelde Feyenoord driemaal gelijk en werd er ??n wedstrijd verloren. Ditmaal speelt Feyenoord 'gelukkig' thuis. Nooit schakelde een Poolse club Feyenoord uit. Wisla Krakow is momenteel derde in de nationale competitie.

Ook Wisla werd elf keer landskampioen en voor het laatst in 2005. Vier bekers staan in de prijzenkast, net als een League Cup en een Poolse Supercup. In de eerste ronde van de UEFA Cup schakelde Wisla pas na verlenging het Griekse Iraklis uit.

Blackburn Rovers was ook nog nooit een opponent. Tegen Engelse tegenstanders heeft Feyenoord een licht negatieve balans, ook thuis. Vijf van de elf thuisontmoetingen werden gewonnen, de rest ging verloren. Na 7 wedstrijden in de Premier League staat Blackburn in de middenmoot met 11 punten.

Blackburn werd kampioen van Engeland in 1995, maar zakte daarna diep terug. Van 1999 tot 2001 speelde het zelfs een divisie lager. Sindsdien is het weer een stabiele Premier League club, met vorig jaar een zesde plek als beloning. In een ver verleden wonnen ze zes FA Cups, maar de laatste was in 1928. In 2002 werd de League Cup nog gewonnen. Het Charity Shield kwam naar Blackburn in 1912.

Blackburn versloeg in de eerste UEFA Cup ronde het Oostenrijkse Salzburg. Uit werd met 2-2 gelijkgespeeld, waarna thuis met 2-0 orde op zaken werd gesteld.

Naar AS Nancy mag Feyenoord met wat meer vertrouwen uitkijken. Ook tegen Nancy speelden de Rotterdammers nog nooit, maar Feyenoord verloor ook nog nooit een wedstrijd van een Franse tegenstander. Tweemaal werd gewonnen, vier keer eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Nancy staat momenteel sterk derde in de Franse competitie, alleen achter Lyon en Marseille.

In de eerste ronde van de UEFA Cup was Nancy over twee wedstrijden verrassend Schalke 04 de baas. Een 1-0 verliespartij in Duitsland werd thuis op het nippertje goedgemaakt: 3-1.

Meer op


Tags

uefa basel blackburn nancy wisla krakow schakelde warszawa byton charity chorz cups ditmaal duitsland engeland gwardia iraklis kind legia lyon macedonische marseille middenmoot opponent pouleronde prijzenkast rabotnicki rovers ruch salzburg schalke shield supercup szombierki thuisontmoetingen uitkijken verlenging verliespartij versloeg weggelegd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat anderlecht arnesen bazoer bekerfinale blaak corona dirkteur elia fer feyenoordopnummer fosu herik inhoud janmaat jong jorien karsdorp kokcu kuyt luckassen mensah narsingh ongeschikt optiek ramesoe renderen roma tapia toornstra