Transparent
Inloggen
Sluiten

Lucius trots aanvoerder van de grootste club van Nederland

16 september 2006 10:27

Verslaggever: K

In een groot interview in het Algemeen Dagblad laat Theo Lucius weten heel trots te zijn gekozen te zijn tot aanvoerder. "Hoe je het wendt of keert: dit blijft de grootste club van Nederland. Van die club mag ik aanvoerder zijn."

De middenvelder probeert in het veld en naar buiten toe zo positief en opbouwend mogelijk te zijn. "Ik ben iemand die anderen wil helpen. Ik wil niet zo'n zeikerd zijn die bij elke slechte bal meteen begint te ouwehoeren. Een verkeerde bal geven is menselijk, als je daarna maar zorgt dat je omschakelt en probeert de bal te heroveren. In de rust of na afloop kun je nog genoeg discussi?ren."

Hij heeft Cocu als voorbeeld genomen. "Die is ook altijd rustig en positief in zijn coaching. De keren dat Cocu het laat knetteren, is in de beslotenheid van de kleedkamer. Als het nodig is, moet je elkaar daar de waarheid vertellen. Of je deelt op de training eens een schop uit om zo scherpte te cre?ren. Maar wanneer je elkaar afvalt onder het oog van het publiek en de tegenstander, maakt je dat als elftal kwetsbaar. Zwakker. Cocu is een voorbeeld, nu ik aanvoerder ben."

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op




Tags

cocu lucius nederland ren afvalt beslotenheid coaching cre discussi heroveren knetteren kwetsbaar menselijk opbouwend ouwehoeren scherpte waarheid zeikerd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geluisterd gelul kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt middenveldert ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren pastoor podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wehave yoda