Feyenoord wint spannende derby met 4-1

10 september 2006 16:26

Feyenoord heeft in een moeilijke wedstrijd uiteindelijk met 1-4 gewonnen van Sparta. De grote 1-4 eindstand verbloemde de problemen die Feyenoord had in de derby.

In het begin leek het helemaal geen moeilijke middag te worden. Vooral Nicky Hofs had het erg naar zijn zin met zijn rol achter de twee spitsen Charisteas en Huysegems. Hij was het dan ook die de 0-1 en de 0-2 binnenschoot.

Na de 0-2 was het uit met de pret. Sparta werd scherper en maakte het Feyenoord erg moeilijk. Het was vooral aan een uitstekende keeper Timmer te danken dat Feyenoord op voorsprong bleef. Alleen op een penalty van Anastasiou had hij geen antwoord. Sparta had overigens nog een penalty moeten krijgen, maar dat werd Feyenoord bespaard.

In de tweede helft werd het makkelijker toen Gudde met rood van het veld moest. Tegen tien man kon Feyenoord iets onder de druk uitkomen. In de slotfase brak Sparta en kon Feyenoord zelfs naar 1-3 en 1-4 uitlopen door goals van Lucius uit een penalty en van Boussabon. De al afgeschreven spits bekroonde zijn rentree dus met een doelpunt.

Bekijk het uitstekende live wedstrijdverslag van minuut tot minuut van Don Paul via de link hieronder naar het scorebord.