Transparent
Inloggen
Sluiten

Samardzic: "Dudek zal contract niet verlengen"

2 februari 2001 17:08 - Rotterdams Dagblad

Verslaggever: TD

Samardzic heeft, nadat alle laatste details van zijn halfjaarcontract bij RKC waren afgerond, zijn mening over Feyenoord de vrije loop gelaten.
Samardzic: ,,Ik wil RKC beter maken. Als dat lukt zal RKC mijn doorlopende contract bij Feyenoord wel afkopen. Ik zal toch nooit meer spelen voor Feyenoord. Daar is voor mij geen toekomst.''
Meest opvallende wat hij weet te melden is dat Dudek zeker weten zijn contract bij Feyenoord niet zal gaan verlengen. Als reden hiervoor geeft hij het conflict rond de premies van de CL op. "De relatie met de club is verstoord. Hij gaat aan het einde van het seizoen weg als hij de kans krijgt," aldus Samardzic.
Samardzic zelf had die zaakjes goed geregeld; hij had Feyenoord op papier laten zetten die uitbetalingen te verrichten. "Feyenoord stelde zich zo hautain op. De club redeneerde dat ik blij mocht zijn dat ik bij een topclub onder contract stond. Feyenoord is al zijn verplichtingen nagekomen, maar ik heb er sportief wel een hoge prijs voor moeten betalen.
Het was de leiding van de club die tegen me samenspande omdat ik die betalingskwestie had gewonnen."

Aan het einde van het vorige seizoen kreeg Samardzic de kans om te verkassen naar het Duitse Borussia M?nchengladbach. Maar omdat Feyenoord een nieuwe trainer zou krijgen, dacht hij een nieuwe kans te krijgen. "Maar ik ben door Van Marwijk genegeerd. Als hij me nou nog uitgelegd had waarom ik niet in aanmerking kwam voor het eerste elftal, had ik nog respect voor hem gehad. Maar ook hij zat in het complot."
RKC bood Samardzic al in oktober aan om naar Waalwijk te komen, maar Feyenoord stak daar een stokje tussen. Zou hij vertrekken, dan zou Feyenoord zijn tekengeld inhouden. Nu hij zijn tekengeld ontvangen heeft, is hij alsnog weggegaan, voor een half jaar althans.
"Het draait bij de topclubs te veel om het geld. Voetbal moet toch in de eerste plaats plezier aan de bal zijn."

Meer op Rotterdams Dagblad
Tags

samardzic rkc dudek tekengeld betalingskwestie complot doorlopende halfjaarcontract hautain inhouden marwijk nchengladbach premies redeneerde samenspande uitbetalingen verkassen verrichten zaakjes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.248 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum