Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord verliest met 2-1 van Reading, blessure Vlaar

12 augustus 2006 14:28

Verslaggever: K

Feyenoord heeft het laatste duel van de voorbereiding tegen de Engelse promovendus Reading met 2-1 verloren. Halverwege de tweede helft scoorde invaller De Ceulaer het enige doelpunt voor de Rotterdammers. Tegenvaller was het uitvallen van Vlaar in de eerste helft met een blessure.

Reading kreeg in de beginfase de beste kansen. Bosschaart, die op het middenveld startte (als test voor het duel tegen FC Groningen, waar Hofs ontbreekt door een schorsing) maakte zich niet populair in Reading door twee keer met gestrekt been in te komen.

Na een minuut of twintig kwam Reading op voorsprong door topscorer Dave Kitson, die uit een vrije trap binnen kon koppen. Vlak daarvoor kreeg Feyenoord pas zijn eerste kans, een kopbal van Bahia. Een minuut of twee na de eerste goal werd het zelfs 2-0 voor Reading. Een kopbal van Kitson werd nog gestopt, maar in de rebound scoorde Ivar Ingimarsson.

Na een half uur spelen sloeg het noodlot opnieuw toe en moest Ron Vlaar geblesseerd naar de kant, ogenschijnlijk een enkelblessure. Hofs werd zijn vervanger.

Eindelijk was het Feyenoord dat halverwege de tweede helft iets terug kon doen. Kolkka, Van Hooijdonck en De Ceulaer kwamen in het veld. Na een hoekschop werd een inzet van Van Hooijdonk gestopt. In de rebound scoorde De Ceulaer. Later kwamen ook Derijck en Altheer nog in het veld.

Ondanks de wissels kreeg Feyenoord in de tweede helft steeds meer controle op de wedstrijd en leek het af te stevenen op de 2-2. In de laatste minuut raakte Van Hooijdonk nog de paal. Daar bleef het echter bij in Reading.

Opstelling Feyenoord: Timmer; Collen ('87 Altheer), Greene, Vlaar ('31 Hofs/'78 Derijck), Bahia; De Guzman ('62 Kolkka), Bosschaart ('73 Davids), Lucius; Vincken ('62 De Ceulaer); Kuyt en Huysegems ('62 Van Hooijdonk).

Meer op




Tags

reading vlaar ceulaer hofs hooijdonk altheer bahia bosschaart derijck kitson kolkka rebound beginfase collen dave davids enkelblessure greene groningen guzman hooijdonck huysegems ingimarsson ivar kuyt lucius noodlot promovendus ron timmer topscorer vincken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki