Feyenoord wint met 0-6 van RKSV Schijndel

22 juli 2006 14:08

Verslaggever: K

Feyenoord heeft het duel tegen de amateurs van RKSV Schijndel met 0-5 gewonnen. Vorig jaar speelde het tegen die ploeg nog met 2-2 gelijk. De doelpunten kwamen op naam van Van Hooijdonk (3), Hofs, Bahia en Boussabon.

Het duurde een kwartiertje voordat Feyenoord loskwam. In de 15e minuut schoot Nicky Hofs de 1-0 binnen. Een minuut later mocht Van Hooijdonk vanaf de penaltystip aanleggen voor de 0-2 na een charge op Hofs. Halverwege de eerste helft kwam de regen met bakken uit de hemel. 0-3 werd het zo'n vijf minuten voor rust door een vrije trap van wie anders dan Van Hooijdonk.

Na rust slechts twee wijzigingen dit keer. Lodewijks en De Ceulaer kwamen in het veld. Erwin Koeman werkt steeds meer toe naar een vaste basis. Van Hooijdonk scoorde de 0-4 en maakte daarmee zijn derde treffer van de dag. Daarna werd hij vervolgens gewisseld voor Boussabon. Koeman bleef vervolgens doorwisselen. De Braziliaanse verdediger Bahia zorgde voor de 0-5. Het slotakkoord kwam van Boussabon die de 0-6 binnenwerkte.

0-1 Hofs ('14)
0-2 Van Hooijdonk (penalty, '16)
0-3 Van Hooijdonk ('39)
0-4 Van Hooijdonk ('49)
0-5 Bahia ('57)
0-6 Boussaboun ('84)