Feyenoord sluit seizoen af met 1-18 zege

18 mei 2006 18:25

Verslaggever: K

Feyenoord heeft het seizoen 2005/2006 afgesloten met een enorme zege. In Almkerk werd het 1-18 tegen een combinatieteam van spelers van diverse clubs uit Woudrichem. Op Feyenoord Netwerk hielden we het verloop live bij.

Na een minuut of twee/drie werd het 0-1 voor Feyenoord door Van Hooijdonk na een assist van Boussabon. Drie minuten later was het al 0-2 toen Van Hooijdonk van elf meter mocht aanleggen voor een penalty. Feyenoord bleef vervolgens doorscoren. Een vijftal minuten later scoorde Van Hooijdonk zijn derde en voltooide hij dus zijn hattrick. Na ruim 20 minuten werd het 0-4 door Pardo na een van richting veranderde bal. Nog binnen het half uur werd het 0-5 via Boussabon en 0-6 via Van Hooijdonk. Na zo'n 35 minuten werd het 1-6 waarmee de amateurs in ieder geval de eer redden. 5 minuten voor tijd schiet Van Hooijdonk de bal van afstand over de keeper voor de 1-7. Vlak voor rust werd het 1-8 door Jonathan de Guzman. Op slag van rust werd het zelfs nog 1-9 door Bosschaart en 1-10 via Boussabon. Dat bleek uiteindelijk de ruststand.

In de tweede helft weinig wissels aan Feyenoord kant. Doedee staat in de goal ipv Aerts. In de tweede helft duurde het ruim tien minuten voordat de ploeg weer aan scoren toekwam. De Guzman opende de score met de 1-11. De 1-12 kwam vlak daarna op naam van Greene. Van Hooijdonk mocht voor zijn tweede penalty aanleggen en deed dat recht door de goal voor 1-13. De 1-14 kwam op naam van invaller Sammuel. Pardo vervolgde het doelpuntenfestival met een schot in de kruising. Abubakari mocht de derde strafschop nemen en de 1-16 binnenschieten. Mtiliga tikte vervolgens de 1-17 binnen. Vervolgens draaide Van Hooijdonk uit een hele moeilijke hoek de bal op binnenkant paal. Vlak daarna trof hij weer de paal. Abubakari was trefzekerder en maakte de 1-18. dat doelpunt betekende uiteindelijk ook de eindstand van de wedstrijd.

Ander wedstrijdverslag: feyenoord.nl

0-1 Van Hooijdonk
0-2 Van Hooijdonk (strafschop)
0-3 Van Hooijdonk