Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin Koeman wil Mental Coach bij Feyenoord

7 april 2006 21:11

Verslaggever: K

In het Algemeen Dagblad laat Erwin Koeman weten te denken om een Mental Coach bij Feyenoord te betrekken.

"Ik zie steeds vaker dat soort jonge jongens met faalangst. Ook bij spelers die buiten het veld wel precies zeggen waar het op staat. Waarom zou je voor die groep niet iemand inschakelen die daarvoor heeft gestudeerd??? Eerder bij PSV liet hij ook zichzelf eens psychologisch testen. ,,Toen was ik assistent-trainer onder Guus Hiddink. Ik heb onder andere een lijst met 120 vragen ingevuld. Aan de hand daarvan ontstond er een beeld van mijn persoonlijkheid. Ik moet zeggen: dat kwam heel aardig overeen met hoe ik dacht dat ik in elkaar steek. Als speler heb ik nooit open gestaan voor mental coaching. De Ted Troost-types, die moesten bij mij niet aankloppen. Ik dop mijn eigen boontjes wel, dacht ik altijd.

"Nu zullen nog steeds veel spelers sceptisch zijn. En dat mag. Het moet bij je passen, anders werkt het toch niet. Maar ik constateer dat het voetbal veranderd is. Bijvoorbeeld door de leeftijdsopbouw van elftallen. Het is veel jonger allemaal en de omgeving van de jonge topsporter is ook nog eens veranderd. Door allerlei invloeden is het kennelijk niet makkelijk om als 17- of 18-jarige stevig in je schoenen te staan. Mentale vaardigheden spelen een steeds grotere rol bij de definitieve doorbraak. Ik wil daar niet blind voor zijn. Overigens werkten we onder Hiddink bij PSV niet met een mental coach. Maar dat is volgens mij niet nodig als je de jarenlange ervaring van Guus zelf beschikbaar hebt."

Meer: Algemeen Dagblad

Meer op




Tags

mental erwin koeman hiddink aankloppen blind boontjes coaching constateer dop faalangst gestudeerd inschakelen jonger leeftijdsopbouw ted topsporter troost vaardigheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.449 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk geeneen geluisterd gelul jacobs kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meewerkt ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren podcast pusic slot streuer trauner twente voortzetten wereldsalaris yoda