Transparent
Inloggen
Sluiten

[Historie] Wint Feyenoord sinds 2000 weer eens thuis van Ajax?

3 februari 2006 19:57

Als we het historisch archief van Erwin Kamp er op naslaan dan blijkt maar weer eens dat de resultaten van Feyenoord-Ajax de laatste jaren niet om over naar huis te schrijven zijn. De laatste keer dat in competitieverband thuis van Ajax gewonnen werd, was in 2000. Toen werd het 3-1 voor Feyenoord. Sindsdien volgden drie nederlagen en een gelijkspel. Vorig jaar verloor de ploeg met 2-3.

Hoog tijd dus om weer eens in eigen huis te winnen. En Erwin Koeman bewees dat dit Feyenoord weer van Ajax kan winnen. Uit won Feyenoord in augustus immers bij Ajax met 1-2.

Vanaf 1921 speelde Feyenoord in competitieverband 66 keer thuis tegen Ajax. 255 keer won Feyenoord, 23 keer verloor Feyenoord. Die balans is dus slechts licht in het voordeel. Sinds de invoering van het betaald voetbal staat Feyenoord zelfs maar een overwinning voor.

Meer statistische gegevens van dit duel:
historisch archief




Tags

archief erwin historie historisch koeman naslaan statistische

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow brands driessen geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kraay lingr liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat trauner twente voortzetten wehave yoda