Eindelijk winst Feyenoord in Gelredome: 0-1

15 januari 2006 14:23

Feyenoord heeft voor het eerst in de historie weten te winnen in het Gelredome. Na twee nederlagen en verder louter gelijkspellen sinds de opening van het Gelredome won Feyenoord in de eerste wedstrijd van 2006 met 0-1 van Vitesse.

Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de sterkste ploeg. het gaf nauwelijks iets weg en creerde zelf af en toe kansen. In de 28ste minuut gaf Jonanthan de Guzman de assist van waaruit Bahia binnen kon koppen.

In de tweede helft moest Vitesse komen. Naarmate de tweede helft vorderde kwam Feyenoord onder druk te staan als gevolg van het alles-of-niets spel van Vitesse. Met enig kunst en vliegwerk hield Feyenoord het doel schoon. Het verzuimde o.a. via Kalou om via de counter het duel al voor het einde te beslissen.