Transparent
Inloggen
Sluiten

Acties tegen play-offs en uitvoeringsmaatregelen

5 januari 2006 18:52

Verslaggever: JV

Supporters komen wellicht in het weekeinde van 14 en 15 januari al in actie tegen de play-offs. De samenwerkende organisaties van voetbalsupporters (SOVS), woensdagavond in vergadering bijeen in Utrecht, vindt dat de overheid de invoering van een nieuw competitiemodel met zogenaamde play-offs misbruikt om verregaande maatregelen versneld door te voeren. De overheid heeft laten weten de play-offs alleen te zullen accepteren als dat niet leidt tot meer politie-inzet. De voetbalfans vrezen dat zij dan bij de uitwedstrijden niet of alleen met verplicht vervoer welkom zijn. Ook heeft de algemene belangenvereniging van Nederlandse voetbalsupporters verregaande bezwaren tegen de generieke beperkende maatregelen.

De belangenorganisatie ziet niets in pasfotoregistratie van alle seizoenkaarthouders in een tijd dat de legitimatieplicht al voor iedereen van 14 jaar en ouder bestaat. Het verzamelen van tienduizenden pasfoto's van nette en zich goed gedragende seizoenkaarthouders lijkt meer een principi?le kwestie dan dat het een effectieve veiligheidsmaatregel betreft. Ook in de generieke uitkaartverplichting voor alle clubs ziet de SOVS niets. Bij clubs waar een generieke uitkaartverplichting nodig was zoals Ajax en Feyenoord, is het reeds jaren geleden ingevoerd. De maatregel wordt nu ingevoerd bij clubs als RBC, RKC, Sparta en PSV waarvan de supporters geen enkele aanleiding gaven tot de uitkaart.

Iedere supportersdelegatie zal bij hun eigen voetbalclub en gemeente aandringen op afkeuring van de mensonterende maatregelen. Verschillende clubs zijn ook tegen de maatregelen, maar dreigen te zwichten voor het dreigement dat de play-offs dan niet door kunnen gaan. De bereidheid onder de supporters om zich massaal tegen de uitvoeringsmaatregelen en de play-offs te verzetten is bijzonder groot. Indien er niets met de onvrede onder de supporters gedaan wordt, zal er zelfs gekozen worden voor hardere acties.

Meer info: SOVS.nl

Meer op




Tags

generieke sovs uitvoeringsmaatregelen overheid uitkaartverplichting verregaande voetbalsupporters aandringen afkeuring belangenorganisatie belangenvereniging bereidheid competitiemodel dreigement dreigen gedragende gemeente hardere kwestie legitimatieplicht mensonterende misbruikt onvrede pasfoto pasfotoregistratie principi rbc rkc samenwerkende sparta supportersdelegatie tienduizenden uitkaart utrecht veiligheidsmaatregel versneld vervoer voetbalfans weekeinde zwichten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.402 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda