Transparent
Inloggen
Sluiten

Ministerie wil plan pasfotoregistratie thuispubliek voortzetten

31 december 2005 13:56

Verslaggever: JV

Om de play-offs ?berhaupt mogelijk te maken heeft het ministerie van binnenlandse zaken in overleg met de KNVB en ECV met ingang van het seizoen 2006/07 pasfotoregistratie bij thuiswedstrijden voor alle seizoenkaarthouders van alle clubs verplicht gesteld. Dit seizoen is daarvoor een pilot opgestart bij NAC, Vitesse en RBC om te onderzoeken op welke wijze de pasfotoregistratie bij alle clubs komend seizoen probleemloos kan worden ingevoerd.

Een eerste evaluatie van zowel het onafhankelijke onderzoeksbureau COT als alle deelnemende clubs wijst uit dat er veel procedurele problemen zijn, het een ineffectief en makkelijk te omzeilen middel is, dat het draagvlak onder de clubs en supporters zeer gering is, dat de invoering bovendien niet overal noodzakelijk is en met andere (vaak reeds bestaande middelen) even goed bewerkstelligd kan worden. Clubs vrezen bovendien dat het zal leiden tot een forse daling van het aantal seizoenkaarthouders. Supporters zien niets in generieke maatregelen die van toepassing zijn op alle toeschouwers. Ze zien veel meer in een dadergerichte aanpak.

Op basis van dit alles heeft COT bepleit dat er procedurele aanpassingen komen en dat er een ontheffingsmogelijkheid komt voor lokale partijen die in hun gemeente c.q. bij hun club invoering niet noodzakelijk vinden. De gemeente Eindhoven met een uistekend voetbalconvenant is ??n van die gemeenten. De politie en Binnenlandse zaken hebben daarentegen laten weten vast te houden aan generieke invoering, om er zeker van te zijn dat de pilots in elk geval bij Ajax en Feyenoord worden ingevoerd. Dat bij vele clubs de pasfotoregistratie geen toegevoegde waarde heeft en dus een nutteloze maar kostbare maatregel is voor de clubs en supporters, nemen zij daarbij voor lief. Ze hebben verder verklaard dat afstappen van de generieke invoering van pasfotoregistratie voor hen betekent dat dan ook de toestemming voor het spelen van de play-offs moet worden ingetrokken.

Op 4 januari 2006 komen alle Supportersverenigingen in Utrecht bijeen. Op 5 januari 2006 komen de burgemeesters van steden met betaald voetbal bijeen, op 16 januari 2006 komen de clubs uit de eredivisie bijeen (ECV) en op 18 januari 2006 zal de Interdisciplinaire Stuurgroep de definitieve beslissing nemen over pasfotoregistratie bij thuiswedstrijden.

Meer op
Tags

pasfotoregistratie bijeen generieke cot ecv gemeente procedurele voortzetten afstappen bepleit berhaupt bewerkstelligd dadergerichte daling draagvlak eredivisie gering ineffectief ingetrokken interdisciplinaire knvb kostbare lief nac nutteloze omzeilen onderzoeksbureau ontheffingsmogelijkheid opgestart pilot pilots rbc steden stuurgroep supportersverenigingen toepassing toeschouwers uistekend utrecht verklaard vitesse voetbalconvenant

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment