Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Gastenboek » Datalek

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Enkele jaren geleden werd deze site getroffen door een datalek, waarbij gegevens door onbevoegden werden gestolen. Daarop zijn effectieve maatregelen genomen om herhaling te voorkomen. Woensdag werd bij ons echter een mogelijk nieuw incident gemeld door KPN Security.

We hebben het incident direct nader geanalyseerd en kwamen tot de conclusie dat een onbevoegde toegang heeft gehad tot (een deel van) ons ledenbestand. Wachtwoorden zijn door moderne encryptie niet te lezen geweest, maar de emailadressen waarmee leden zich hebben geregistreerd wel, alsmede maximaal één (verouderd) IP adres.

Door de inbreuk zou een onbevoegde bijvoorbeeld aan leden ongewenste email kunnen versturen en dat is uiteraard ontzettend vervelend. We adviseren iedereen hierop extra waakzaam te zijn.

We hebben direct maatregelen genomen om herhaling onmogelijk te maken. Door dit bericht willen we meteen iedereen op de hoogte stellen van het incident. We zullen er ook in een mailing nog aandacht aan besteden. Er is ook melding gedaan bij de autoriteit persoonsgegevens.

We bieden iedereen onze excuses aan dat dit heeft kunnen gebeuren. Als geen ander weten we hoe belangrijk beveiliging is en het heeft onze blijvende aandacht.

Dit bericht is gewijzigd op 10 mei 2021, 13:03:27.

 

+1/-0

Zo ben ik even blij dat ik van een vpn gebruik maak. Emailadres boeit me niet zo, maar het is slordig dat het weer kan gebeuren.

 

+1/-0

Bedankt Stefan V voor deze berichtgeving. Gelukkig kunnen ze mijn email adres gebruiken, maar ik zal deze ook gaan spammen.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Gastenboek » Datalek