Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-Excelsior Rotterdam (19/05/2024-14:30)

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord-Excelsior Rotterdam 4-0 (0-0)
scoreverloop: 48. Trauner 1-0, 63. Lingr 2-0, 75. Hancko 3-0, 86. Geertruida 4-0(penalty).
Competitiewedstrijd: 34
Datum: 19/05/2024-
Tijd: 14:30-
Plaats: De Kuip, Rotterdam-
Gele kaart:
Bijzonderheid: Trauner scoort zijn 1e goal voor Feyenoord, de 89e goal voor Feyenoord dit seizoen en de 48e thuisgoal, Lingr scoort zijn 3e goal voor Feyenoord, de 90e goal voor Feyenoord dit seizoen en de 49e thuisgoal, Hancko scoort zijn 5e goal voor Feyenoord, de 91e goal voor Feyenoord dit seizoen, en de 50e thuisgoal, Geertruida scoort zijn 8e goal voor Feyenoord, de 92e goal voor Feyenoord dit seizoen en de 51e thuisgoal,

Competitie: 34-26-06-02 84 92-26
Thuis: 17-13-03-01 42 51-10
Uit: 17-13-03-01 42 41-16

Topscoorders: Gimenez/23, Minteh/10, Paixão/9, Geertruida/8, Timber/7, Stengs/6, Wieffer, Ueda, Hancko/5, Ivanušec, Lingr/3, Sauer/2, Nieuwkoop, Milambo, Dilrosun, Eigen Doel Utrecht, Eigen Doel Go Ahead Eagles/1, Trauner/1.

Opstelling Feyenoord: Bijlow/#01(79. Wellenreuther/#22); Geertruida/#04, Trauner/#18(C), Hancko/#33, Lopez/#15; Zerrouki/#06(79. Sauer/#25), Stengs/#10, Van den Belt/#16(60. Lingr/#32); Jahanbakhsh/#07(60. Minteh/#19), Ueda/#09, Paixão/#14(68.Ivanušec/#17).

Wissels Feyenoord: Van Sas/#39, Read/#26, Giersthove/#67.

Buiten Wedstrijdselectie Feyenoord: -Nieuwkoop/#02(Voet), -Beelen/#03(Ziek), -Hartman/#05(Knie), -Timber/#08(Bovenbeen), -Dilrosun/#11(Club America), -Wieffer/#20(Bovenbeen), -Zechiël/#24(Niet Wedstrijdfit), -Milambo/#27(Niet Wedstrijdfit), -Gimenez/#29(Spier), -Lamprou/#31(Pols), -Arnaud/#40(Niet Geselecteerd), -Berger/#41(Niet Geselecteerd), -Candelaria/#42(Niet Geselecteerd), -Sanyang/#43(Niet Geselecteerd), -Groen/#44(Niet Geselecteerd), -De Blok/#45(Niet Geselecteerd), -Breinburg/#46(Niet Geselecteerd), -Elmensdorp/#47(Niet Geselecteerd), -Van der Sluijs/#48(Niet Geselecteerd), -Husselin/#49(Niet Geselecteerd), -Van der Heijden/#50(Niet Geselecteerd), -Pušić/#51(Niet Geselecteerd), -Hokke/#52(Niet Geselecteerd), -Rais/#53(Niet Geselecteerd), -Kleijn/#54(Niet Geselecteerd), -Netten/#55(Niet Geselecteerd), -Rust/#56(Niet Geselecteerd), -Valk/#57(Niet Geselecteerd), -Zaal/#58(Niet Geselecteerd), -Kroesen/#59(Niet Geselecteerd), -Alemayehu/#60(Niet Geselecteerd), -Essanoussi/#62(Niet Geselecteerd), -Slory/#63(Niet Geselecteerd), -Lima/#65(Niet Geselecteerd), -Schens/#66(Niet Geselecteerd), -Haksteeg/#68(Niet Geselecteerd), -Kraaijeveld/#69(Niet Geselecteerd), -Van Persie/#70(Niet Geselecteerd), -Plug/#71(Niet Geselecteerd), -Redmond/#73(Niet Geselecteerd), -Sliti/#74(Niet Geselecteerd), -Gardenier/#75(Niet Geselecteerd), -Otte/#76(Niet Geselecteerd), -Rambocus/#77(Niet Geselecteerd), -Ringeling/#78(Niet Geselecteerd), -Sneijer/#79(Niet Geselecteerd), -Ulutaş/#80(Niet Geselecteerd), -Ka/#XX(Niet Geselecteerd), -Sebbar/#XX(Niet Geselecteerd), -El Harmouz/#XX(Niet Geselecteerd), -Ouarghi/#XX(Niet Geselecteerd), -Cruz/#XX(Niet Geselecteerd), -Mojanaga/#XX(Niet Geselecteerd), -Neijenhuis/#XX(Niet Geselecteerd), -Moses/#XX(Niet Geselecteerd), -Fuaad(Niet Geselecteerd), -Vloemans(Niet Geselecteerd), -Mulugeta(Niet Geselecteerd), -Rudisill/#XX(Niet Geselecteerd).

'Nieuwkoop hoopt tegen Excelsior weer inzetbaar te zijn'

Bart Nieuwkoop is sinds deze week verlost van de brace om zijn voet en verwacht daardoor aanstaande zondag weer minuten te kunnen maken voor Feyenoord, zo weet 1908.nl te melden. Daarnaast verwachten ook Quinten Timber en Santiago Gimenez bij de laatste wedstrijd van het seizoen weer inzetbaar te zijn.

Ondertussen heeft Kostas Lamprou zich juist gemeld in de ziekenboeg van Feyenoord. De derde doelman loopt met gips om zijn hand en lijkt dan ook zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rotterdammers al te hebben gespeeld. Dit seizoen stond de Griek alleen in een oefenwedstrijd onder de lat. Dit betekent dat Lamprou zijn officiële laatste wedstrijd voor Feyenoord was op 3 mei 2014 tegen AZ.

Terwijl Gjivai Zechiël weer volledig deelneemt aan de groepstraining en dus op tijd fit is voor de bekerfinale met Feyenoord Onder 21, zijn Antoni Milambo, Mats Wieffer en Quilindschy Hartman niet fit om met het eerste elftal te spelen tegen Excelsior.

Nieuwkoop verlost van brace; Lamprou in het gips (update)

Feyenoord maakt zich op voor het laatste duel van het Eredivisieseizoen 2023/2024. De Rotterdammers nemen het zondagmiddag om 14:30 op tegen stadsgenoot Excelsior, wat strijdt tegen degradatie play-offs. Een update over de fitheid van de Feyenoord selectie.

De blessurelijst van de runner-up van de Eredivisie was al vrij groot: Bart Nieuwkoop, Quilindschy Hartman, Quinten Timber, Mats Wieffer, Gjivaj Zechiël, Antoni Milambo, Santiago Gimenez en Kostas Lamprou waren tegen N.E.C. Nijmegen allen niet inzetbaar vanwege blessures en de herstelperiodes daarvan.

Kostas Lamprou, heeft zijn hand in het gips zitten. De exacte aanleiding is onduidelijk, maar verklaart meteen zijn afwezigheid in het uitduel in Nijmegen waarin de Rotterdammers met een 2-3 score als winnaar van het veld stapte.

Bart Nieuwkoop liep tot voor kort met een brace om zijn voet, al bleek die blessure niet ernstig. De rechtsback is inmiddels verlost van de brace en hoopt tegen Excelsior inzetbaar te zijn. Ook Timber, Gimenez en Zechiël (die al met de groep meetrainde) mikken op inzetbaarheid op zondag.

De blessure van Lamprou houdt in dat hij zijn laatste duel voor de Rotterdammers al heeft gespeeld. Dat laatste duel speelde de Griek op 3 mei 2014, onder Koeman bij AZ-uit (1-1). In het huidige seizoen kwam Lamprou niet in een officieel duel in actie. Hij bezit over een aflopend contract.

Gjivai Zechiël doet volop met de groepstraining mee, terwijl Quinten Timber nog altijd ontbreekt. Antoni Milambo traint los van de groep buiten.

Bart Nieuwkoop en Santiago Gimenez trainen nog niet mee met de groep — en dus komt Feyenoord - Excelsior wellicht te vroeg.

'Jahanbakhsh basisspeler; Minteh en Ivanušec op de bank'

Alireza Jahanbakhsh start zondagmiddag in de basis bij Feyenoord. De buitenspeler wordt hiermee beloond voor zijn mentaliteit en inzet van de afgelopen jaren bij de Rotterdamse club. Jahanbakhsh speelt tegen Excelsior zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rotterdamse club en Slot gunt hem een mooi afscheid met een plek in de basisformatie tegen de Kralingers.

Feyenoord heeft enkele weken geleden het contract van Jahanbakhsh formeel opgezegd. De 30-jarige buitenspeler hoopt elders in Europa aan de slag te gaan. Jahanbakhsh speelde de afgelopen jaren 105 wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 16 assists. Met de Rotterdammers legde de rechtspoot beslag op de landstitel (2022/23) en TOTO KNVB Beker (2023/24).

De basisplaats van Jahanbakhsh gaat ten koste van Yankuba Minteh. De buitenspeler moet volgens het Algemeen Dagblad op de bank plaatsnemen. Ook Luka Ivanušec moet genoegen nemen met een plek naast Slot op de bank. De Kroaat wordt niet vanaf de aftrap verwacht. Igor Paixão lijkt hierdoor te gaan starten in de stadsderby waar voor Feyenoord niks meer op het spel staat.

Lopez en Van den Belt
Feyenoord moet het tegen de stadgenoot doen zonder een groot aantal spelers.
Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Quilindschy Hartman, Quinten Timber, Mats Wieffer, Gjivai Zechiël, Antoni Milambo, Santiago Gimenez en Kostas Lamprou moeten allen verstek laten gaan door blessureleed dan wel ziekte. Daardoor mogen Thomas van den Belt en Marcos Lopez zich gaan opmaken voor speelminuten.

Definitief: Feyenoord zonder Beelen tegen Excelsior

Feyenoord moet het zondagmiddag in het laatste competitieduel tegen Excelsior definitief stellen zonder Thomas Beelen. De verdediger kampt nog altijd met ziekteverschijnselen. De lijst van geblesseerde Feyenoordspelers is enorm groot.

Kostas Lamprou kampt met een polsbreuk, Thomas Beelen is ziek, Quilindschy Hartman herstelt heel het kalenderjaar nog van een knieblessure, Bart Nieuwkoop is pas net verlost van zijn brace, Mats Wieffer is weken zoet met een bovenbeenblessure, Gjivai Zechiël mist wedstrijdritme na een knieblessure, Quinten Timber lijkt een bovenbeenblessure te hebben, Santiago Gimenez heeft spierklachten en ook Antoni Milambo kampt met wat pijntjes.


Het wordt dus opnieuw flink puzzelen voor hoofdtrainer Arne Slot, die zondag voor het laatst als Feyenoordtrainer langs de zijlijn staat. Feyenoord trapt om 14:30 af tegen Excelsior. Djomar Giersthove, een speler uit de jeugdopleiding van de club, vervangt de afwezige Beelen.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 19 mei 2024, 16:58:52.

 

+1/-0

Prima eind van toch een gedenkwaardig seizoen met zowel een sterk psv als een heel zwak ajax volgend jaar zal het weer heel anders zijn vooral bij Feyenoord en ajax.

 

+1/-0

Een seizoen met mooie cijfers. 84 punten. 92 goals en slechts twee keer verloren. Vandaag een behoorlijk goed Feyenoord gezien. Zerrouki speelde uitstekend en ook van den Belt kwam veel beter voor de dag dan een week geleden. Het eerste doelpunt van Trauner, ook een mooi moment. De assist van Lopez op Hancko. Kan Lingr niet tweede spits worden? Dat bespaart een zoektocht en vele miljoenen. En een mooi afscheid van Slot. Dik verdiend.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

kees592 schreef op 19 mei 2024 om 20:56:

Een seizoen met mooie cijfers. 84 punten. 92 goals en slechts twee keer verloren. Vandaag een behoorlijk goed Feyenoord gezien. Zerrouki speelde uitstekend en ook van den Belt kwam veel beter voor de dag dan een week geleden. Het eerste doelpunt van Trauner, ook een mooi moment. De assist van Lopez op Hancko. Kan Lingr niet tweede spits worden? Dat bespaart een zoektocht en vele miljoenen. En een mooi afscheid van Slot. Dik verdiend.Vond je echt Zerrouki uitstekend?
Vond het nog steeds niet heel erg best.

 

+1/-0

Hij deed redelijk mee met aanvallend best een paar goede acties. MAar wel zonder enige druk. Want zet je druk op hem, dan is het aanvallend ook niet best.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 19 mei 2024 om 21:08:

open/sluit de onderstaande quote:

kees592 schreef op 19 mei 2024 om 20:56:

Een seizoen met mooie cijfers. 84 punten. 92 goals en slechts twee keer verloren. Vandaag een behoorlijk goed Feyenoord gezien. Zerrouki speelde uitstekend en ook van den Belt kwam veel beter voor de dag dan een week geleden. Het eerste doelpunt van Trauner, ook een mooi moment. De assist van Lopez op Hancko. Kan Lingr niet tweede spits worden? Dat bespaart een zoektocht en vele miljoenen. En een mooi afscheid van Slot. Dik verdiend.Vond je echt Zerrouki uitstekend?
Vond het nog steeds niet heel erg best.


Hij was goed in de passing. Het ging in een hoger tempo en bijna alle passes kwamen aan.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-Excelsior Rotterdam (19/05/2024-14:30)