Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-FC Utrecht (20/12/2023-21:00)

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord-FC Utrecht 2-1 (2-1)
scorverloop: 08. Stengs 1-0, 26. Paixão 2-0, 41. Booth 2-1.
Bekerwedstrijd: 01
Datum: 20/12/2023-
Tijd: 21:00-
Plaats: De Kuip, Rotterdam-
Gele kaart:
Bijzonderheid: Stengs scoort zijn 1e goal voor Feyenoord in de Beker, tevens de 1e goal in de Beker voor Feyenoord dit seizoen, Paixão scoort zijn 1e goal voor Feyenoord in de Beker, tevens de 2e goal voor Feyenoord in de Beker dit seizoen.

Beker: 01-01-00-00 03 02-01
Thuis: 01-01-00-00 03 02-01
Uit: 00-00-00-00 00 00-00

Topscoorders: Stengs, Paixão/01

Opstelling Feyenoord: Bijlow/#01; Geertruida/#04, Trauner/#18(C), Hancko/#33, Hartman/#05; Wieffer/#20, Stengs/#10, Timber/#08; Dilrosun/#11(61. Minteh/#19), Gimeneze/#29(61. Ueda/#09), Paixão/#14(87. Ivanusec/#17).

Wissels Feyenoord: Wellenreuther/#22, Lamprou/#31, Beelen/#03, Lopez/#15, Zerrouki/#06, Lingr/#32, Van den Belt/#16, Jahanbakhsh/#07, Sauer/#25.

Wedstrijdselectie Feyenoord: -Nieuwkoop/#02(Hamstrings), -Zechiël/#24(Niet Geselecteerd), -Milambo/#27(Niet Geselecteerd), -Van Sas/#39(Niet Geselecteerd), - Arnaud/#40(Feyenoord O21), -Berger/#41(Feyenoord O21), -Candelaria/#42(Feyenoord O21), -Sanyang/#43(Feyenoord O21), -Groen/#44(Feyenoord O21), -De Blok/#45(Feyenoord O21), -Breinburg/#46(Feyenoord O21), -Elmensdorp/#47(Feyenoord O21), -Van der Sluijs/#48(Feyenoord O21), -Husselin/#49(Niet Geselecteerd), -Van der Heijden/#50(Feyenoord O21), -Pušić/#51(Feyenoord O21), -Hokke/#52(Feyenoord O21), - Rais/#53(Feyenoord O21), -Kleijn/#54(Feyenoord O21), -Rust/#56(Niet Geselecteerd), - Valk/#57(Feyenoord O21), -Zaal/#58(Feyenoord O21), -Kroesen/#59(Feyenoord O21), -Essanoussi/#62(Feyenoord O21), -Slory/#63(Feyenoord O21), -Lima/#65(Niet Geselecteerd), -Schens/#66(Feyenoord O21), -Giersthove/#67(Feyenoord O21), - Haksteeg/#68(Feyenoord O21), -Kraaijeveld/#69(Niet Geselecteerd), -Van Persie/#70(Niet Geselecteerd), -Plug/#71(Niet Geselecteerd), -Redmond/#73(Niet Geselecteerd), -Sliti/#74(Niet Geselecteerd), -Gardenier/#75(Niet Geselecteerd), -Otte/#76(Niet Geselecteerd), -Rambocus/#77(Niet Geselecteerd), -Ringeling/#78(Niet Geselecteerd), -Sneijer/#79(Niet Geselecteerd), -Ulutaş/#80(Niet Geselecteerd), -Ka/#XX(Niet Geselecteerd), -Read/#XX(Niet Geselecteerd), -Sebbar/#XX(Niet Geselecteerd), -El Harmouz/#XX(Niet Geselecteerd), -Ouarghi/#XX(Niet Geselecteerd), -Cruz/#XX(Niet Geselecteerd), -Mojanaga/#XX(Niet Geselecteerd), -Neijenhuis/#XX(Niet Geselecteerd), -Moses/#XX(Niet Geselecteerd).

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Dilrosun blijft in de basis

Woensdagavond speelt Feyenoord de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Nadat vorige week tegen Celtic afscheid werd genomen van de Champions League en afgelopen weekend het laatste competitieduel tegen Heracles Almelo werd gewonnen, staat nu de thuiswedstrijd in de KNVB Beker tegen FC Utrecht voor de deur.

Op de persconferentie heeft Arne Slot weinig losgelaten over zijn mogelijke opstelling. Zoals bekend wisselt de trainer regelmatig en ziet hij dat een aantal spelers niet meer helemaal fit zijn door het drukke programma. De vermoeidheid was ook de reden dat Igor Paixão in de afgelopen wedstrijden minder minuten heeft gemaakt dan gebruikelijk. Tegen Heracles Almelo mocht Javairô Dilrosun beginnen aan de aftrap en dit heeft hij prima ingevuld. De verwachting is dat hij het ook in de bekerwedstrijd mag laten zien.

De trainer van Feyenoord was afgelopen weekend na het gewonnen duel enthousiast over zijn 25-jarige buitenspeler. "Ik heb hem een compliment gegeven, en aan een aantal spelers die standaard een dag na de wedstrijd met hem moeten trainen, en aan de stafleden die die trainingen moeten geven. Dat het ontzettend knap is dat je zo lang niet speelt, en zo lang in een vrij uitzichtloze situatie hebt gezeten."

Verder lijkt Slot geen reden te hebben om zijn elftal aan de aftrap te wijzigen. De trainer van Feyenoord liet nogmaals weten hoe belangrijk hij het bekertoernooi vindt en dat was ook één van de argumenten om Gernot Trauner en Mats Wieffer bij de wedstrijd tegen Celtic op de bank te laten beginnen. Zodra de mogelijkheid daar is, zal Slot wel gaan wisselen in de wedstrijd om spelers rust te gunnen voorafgaand aan hun vakantie.
Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Ivanušec.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20 december 2023, 23:07:06.

 

+1/-0

4-1 denk ik. Glansrollen voor Ivanusec en Timber.

 

+1/-0

Wieffer was opnieuw veruit de beste man bij Feyenoord. In de opbouw en de passes. De tweede helft matig. Er lukte niet veel meer.

 

+1/-0

Het was net goed genoeg om door te gaan, daar is alles mee gezegd. Gewoon weer ruk zoals de meeste duels de afgelopen weken.

 

+1/-0

Eerste helft goed met een hele sterke Trauner als hij dat niveau kan vast houden (en fit blijft!) is het nog steeds een topper. Tweede helft was gewoon slecht de wissels konden ook niks meer laten zien.

 

+2/-0

Was een zwakke wedstrijd. Onze invallers voegen niets toe op het moment dat je het wel nodig hebt. Simpele dingen gingen mis, weinig creativiteit vanuit het middenveld. Ueda die echt NIKS toevoegd...

 

+1/-0

je zag in 2e helft gewoon dat de energie wegvloeide, dat voelde je ook in het stadion. Dan lukt er niets meer. Weiffer inderdaad sterk, net als Hancko/Trauner gewoon prima waren. Paixao liet wat glimpen zien van wat hij kan, Stengs ook. de rest was ondermaats. Dilrosun onzichtbaar, Gimenez had wat aardige acties maar mist echt de frisheid.

Wel een verschil met vorig jaar, toen de laatste wedstrijd tegen Excelsior in een feeststemming eindigde, want bovenaan. Enfin, ff rusten nu en er sterker uitkomen.

 

+1/-0

Ik vind Stengs een apart geval. In dit soort wedstrijden haalt hij z'n rendement wel en de eerst 20 a 25 minuten zag ik hem goed druk zetten. Daarna zakt het allemaal behoorlijk in bij hem en wordt het typisch zo'n momentenvoetballer. Dat is in principe niet heel erg als hij rendement blijft houden en in elk geval z'n werk verzet in het pressiespel, maar dat laatste vind ik bij Stengs van een beduidend minder niveau dan bijvoorbeeld Szymanski. Ik heb daardoor soms het gevoel alsof we tegenstanders niet heel lang onder druk kunnen houden en de energie eruit gaat. Bovendien mis je toch iemand die rondom Gimenez loopacties maakt en positioneert, waardoor hij een beetje wordt ontlast en nog gevaarlijker kan worden.

Als ik Slot was zou ik in de winterstop experimenteren met Lingr of Ivanusec op de 10 positie. Ik zie Stengs niet als een vleugelspeler, maar ten opzichte van het materiaal op de rechterkant zou ik hem misschien toch daar overwegen. Wat hier wel ook wel eens is geopperd door sommigen. Idealiter haal je natuurlijk gewoon een echte versterking, een specialist die daar verschil kan maken.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 21 december 2023 om 11:26:

Ik vind Stengs een apart geval. In dit soort wedstrijden haalt hij z'n rendement wel en de eerst 20 a 25 minuten zag ik hem goed druk zetten. Daarna zakt het allemaal behoorlijk in bij hem en wordt het typisch zo'n momentenvoetballer. Dat is in principe niet heel erg als hij rendement blijft houden en in elk geval z'n werk verzet in het pressiespel, maar dat laatste vind ik bij Stengs van een beduidend minder niveau dan bijvoorbeeld Szymanski. Ik heb daardoor soms het gevoel alsof we tegenstanders niet heel lang onder druk kunnen houden en de energie eruit gaat. Bovendien mis je toch iemand die rondom Gimenez loopacties maakt en positioneert, waardoor hij een beetje wordt ontlast en nog gevaarlijker kan worden.

Als ik Slot was zou ik in de winterstop experimenteren met Lingr of Ivanusec op de 10 positie. Ik zie Stengs niet als een vleugelspeler, maar ten opzichte van het materiaal op de rechterkant zou ik hem misschien toch daar overwegen. Wat hier wel ook wel eens is geopperd door sommigen. Idealiter haal je natuurlijk gewoon een echte versterking, een specialist die daar verschil kan maken.Eens met je analyse. Een middenveld met Kokcu en Szymanski had veel meer gif en doorzettingsvermogen. Ik denk dat Lingr daar hard nodig is, maar dan mis je toch wat spelverdelende kwaliteiten. Timber heeft dat ook niet echt.

Als je nog een echte rechtsbuiten haalt zou Stengs in dat scenario naar de bank verdwijnen. Hij schijnt voor Feyenoord begrippen echter een bizar salaris te verdienen. Hoewel ik het een mooie speler vind (die assist gisteren was om van te watertanden) en zijn cijfers best ok zijn, vind ik hem eigenlijk wel een probleemgeval in de opbouw van de selectie.

Dit bericht is gewijzigd op 21 december 2023, 11:40:41.

 

+1/-0

Het gaat in de tweede seizoenshelft opbreken dat we geen type Kokcu in de selectie hebben. We missen echt gif en doorzettingsvermogen. Wat Socrates hierboven ook al aangeeft. Je merkt dat we nu redelijk moeite hebben om een bepaald niveau vast te houden, iets wat je vorig jaar niet echt zag. Nu hebben we het kwa punten nog goed gedaan, maar ik verwacht dat we in de 2e helft wel wat meer puntjes gaan verspelen hierdoor. Je ziet gewoon de energie uit het team raken en dan mis je een aanjager, doorzetter op het middenveld.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 21 december 2023 om 11:26:

Ik vind Stengs een apart geval. In dit soort wedstrijden haalt hij z'n rendement wel en de eerst 20 a 25 minuten zag ik hem goed druk zetten. Daarna zakt het allemaal behoorlijk in bij hem en wordt het typisch zo'n momentenvoetballer. Dat is in principe niet heel erg als hij rendement blijft houden en in elk geval z'n werk verzet in het pressiespel, maar dat laatste vind ik bij Stengs van een beduidend minder niveau dan bijvoorbeeld Szymanski. Ik heb daardoor soms het gevoel alsof we tegenstanders niet heel lang onder druk kunnen houden en de energie eruit gaat. Bovendien mis je toch iemand die rondom Gimenez loopacties maakt en positioneert, waardoor hij een beetje wordt ontlast en nog gevaarlijker kan worden.

Als ik Slot was zou ik in de winterstop experimenteren met Lingr of Ivanusec op de 10 positie. Ik zie Stengs niet als een vleugelspeler, maar ten opzichte van het materiaal op de rechterkant zou ik hem misschien toch daar overwegen. Wat hier wel ook wel eens is geopperd door sommigen. Idealiter haal je natuurlijk gewoon een echte versterking, een specialist die daar verschil kan maken.Ik snap gewoon niet dat Slot niet de laatste 25 minuten Lingr erin gooit voor Stengs. Je ziet gewoon dat Stengs inzakt en Lingr kan juist wel dat gif leveren en die drukt als een dolle door.

Op de een of andere manier blijft Slot heel lang vasthouden aan formules. net zoals hij vorig jaar heel lang wachtte met Wieffer, terwijl iedereen dacht, gooi hem er nou in! Maar goed, de winnende coach heeft altijd gelijk, maar goed begrijpen doe ik het niet

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 21 december 2023 om 12:21:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 21 december 2023 om 11:26:

Ik vind Stengs een apart geval. In dit soort wedstrijden haalt hij z'n rendement wel en de eerst 20 a 25 minuten zag ik hem goed druk zetten. Daarna zakt het allemaal behoorlijk in bij hem en wordt het typisch zo'n momentenvoetballer. Dat is in principe niet heel erg als hij rendement blijft houden en in elk geval z'n werk verzet in het pressiespel, maar dat laatste vind ik bij Stengs van een beduidend minder niveau dan bijvoorbeeld Szymanski. Ik heb daardoor soms het gevoel alsof we tegenstanders niet heel lang onder druk kunnen houden en de energie eruit gaat. Bovendien mis je toch iemand die rondom Gimenez loopacties maakt en positioneert, waardoor hij een beetje wordt ontlast en nog gevaarlijker kan worden.

Als ik Slot was zou ik in de winterstop experimenteren met Lingr of Ivanusec op de 10 positie. Ik zie Stengs niet als een vleugelspeler, maar ten opzichte van het materiaal op de rechterkant zou ik hem misschien toch daar overwegen. Wat hier wel ook wel eens is geopperd door sommigen. Idealiter haal je natuurlijk gewoon een echte versterking, een specialist die daar verschil kan maken.Ik snap gewoon niet dat Slot niet de laatste 25 minuten Lingr erin gooit voor Stengs. Je ziet gewoon dat Stengs inzakt en Lingr kan juist wel dat gif leveren en die drukt als een dolle door.

Op de een of andere manier blijft Slot heel lang vasthouden aan formules. net zoals hij vorig jaar heel lang wachtte met Wieffer, terwijl iedereen dacht, gooi hem er nou in! Maar goed, de winnende coach heeft altijd gelijk, maar goed begrijpen doe ik het nietDat was alleen geen bewuste keuze, blessure zorgte daarvoor.
Dat geluk heb je soms.

 

+1/-0

De koek is op. Hopelijk, ondanks de verschillende internationale landentornooien, komt er een beetje rust in de tent. Daarnaast mag vrien Lingr van mij wel wat meer speelminuen krijgen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Daarbij is het een goede voetballer.

 

+1/-0

Slot is overtuigd van zijn visie, maar geeft ook terecht vaak aan dat hij nog niet zo lang hoofdcoach is een Bosz heeft natuurlijk veel meer ervaring op topniveau Slot moet zich nog verder ontwikkelen en dat kan hij het beste bij Feyenoord doen, buitenland komt later wel.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-FC Utrecht (20/12/2023-21:00)