Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-Shakhtar Donetsk (16/03/2023-18:45)

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Dilrosun naar de bank

Feyenoord neemt het morgen in een uitverkochte Kuip op tegen Shakhtar Donetsk. De Rotterdammers kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alireza Jahanbakhsh was een twijfelgeval voor de return in de achtste finale van de Europa League, maar hij stond woensdagmiddag gewoon op het trainingsveld.

Slot moet het doen zonder de langer geblesseerde Patrik Wålemark, Quinten Timber en Justin Bijlow. Al is de Zweed weer op de weg terug bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad maakte melding dat Wålemark spoedig weer onderdeel kan uitmaken van de wedstrijdselectie. Bijlow keert na de interlandperiode weer terug bij Feyenoord.

Voor de wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk moet Javairô Dilrosun weer op de bank plaatsnemen. De aanvaller maakte tegen FC Volendam geen goede indruk en werd in de rust gewisseld. Ook Danilo kon geen vuist maken op de nummer tien positie. Sebastian Szymański mag daardoor weer in de basis beginnen van Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Slot geheimzinnig: ''Gernot kan morgen en zondag starten''

Gernot Trauner begint steeds fitter te worden bij Feyenoord. De Oostenrijker is terug na een blessure aan zijn knie en het moment dat Trauner weer in de basis opstelling kan starten komt dichterbij. Of trainer Arne Slot donderdagavond tegen Shakhtar Donetsk gaat starten met Trauner wil hij op de persconferentie niet prijsgeven.

''Trauner staat er heel goed voor, omdat hij al een tijdje fit is'', begint Slot. ''Het is ook een speler die maximaal een half uur heeft gespeeld. Daar waren we heel blij mee dat dat heel goed ging, want het is compleet anders als je traint of een wedstrijd speelt. Iedereen die gevoetbald heeft weet dat het tempo anders is. Trauner is er vier maanden uit geweest en dan wil je graag de bevestiging dat je nog op dat niveau zit. Daarom was het heel goed wat hij vorige week liet zien.''

Slot ontwijkt de vraag of Trauner donderdag tijdens de achtste finale van de Europa League of zondag in De Klassieker een basisplaats kan verwachten. ''De verwachtingen zijn dat hij de komende weken meer gaat spelen, dan de afgelopen vier maanden. Of hij gelijk een basisplaats krijgt zien jullie morgen. Het is zo moeilijk om nu al door te gaan rekenen naar zondag, dat doen we nooit. Behoudens als een speler niet fit is. Kortom: Gernot kan morgen starten en zondag starten.''

Alireza Jahanbakhsh
De buitenspeler viel tijdens de dinsdagtraining geblesseerd uit, maar Slot maakt zich geen zorgen over zijn inzetbaarheid. ''Er werd vandaag tegen mij gezegd dat het alweer een stuk beter gaat. Vandaag gaat hij gewoon meetrainen. Het zijn geen grote problemen, maar soms krijg je te maken met een stukje overbelasting door het spelen van veel wedstrijden.'' Slot liet verder weten dat Feyenoord naast Quinten Timber, Justin Bijlow en Patrik Wålemark beschikt over een fitte groep.

Opstellingen Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.

Wissels Feyenoord: Marciano, Troost, Kasanwirjo, Pedersen, Rasmussen, Bullaude, Taabouni, Danilo, Paixão, Dilrosun. Milambo.

Dit bericht is gewijzigd op 16 maart 2023, 19:08:46.

 

+1/-0

Trauner in de basis en Geertruida op rechts. Dat gaat een boost geven aan onze opbouw.

 

+1/-0

Vooruit, ik denk 2-0.

1-0 Alireza
2-0 Gimenez

 

+1/-0

Opstellingen
Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Wieffer, Szymański, Kökcü; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi.
Shakhtar Donetsk: Trubin; Konopila, Bondar, Matviyenko, Mykhaylichenko; Stepanenko; Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kryskiv; Traoré.

Wissels
Feyenoord: Marciano, Troost, Kasanwirjo, Pedersen, Rasmussen, Bullaude, Taabouni, Danilo, Paixão, Dilrosun. Milambo,
Shakhtar Donetsk: Shevchenko, Pyatov, Sikan, Djurasek, Kelsy, Topalov, Taylor, Ocheretko, Farina, Nazaryna, Petriak, Rakitskyy.

 

+1/-0

Hartman ontbreekt bij Feyenoord

Quilindschy Hartman is ziek en behoort niet tot de wedstrijdselectie van Feyenoord. De linksback ontbreekt tijdens de achtste finale van de Europa League. Marcos López krijgt hierdoor weer een kans om zich te bewijzen in de basisopstelling. Verder keert Gernot Trauner weer terug bij Feyenoord. De Oostenrijker start als centrale verdediger. Lutsharel Geertruida is de rechtsback en Pedersen bankzitter.

Mijlpaal voor Slot

Arne Slot kan de eerste Feyenoord-trainer worden met ten minste 15 overwinningen in Europees verband. Hij deelt het clubrecord momenteel met Ernst Happel (14) en Bert van Marwijk (14). Slot is trots, maar: ''Van Marwijk en Happel zullen minder kwalificatiewedstrijden hebben gespeeld en ook nog eens wedstrijden op een hoger niveau. Dus het is mooi, maar ik zet het wel in het perspectief.''

Ernst Happel 14 (21)
Bert van Marwijk 14 (36)
Arne Slot 14 (26)
Václav Jezek 12 (19)
Willem van Hanegem 9 (18)

 

+1/-0

Hartman weer ziek voor een belangrijke wedstrijd. Hoop niet dat het structureel gaat worden. We hebben aan één Bijlow wel genoeg.

 

+1/-0

En nu maar duimen dat het niet verlengen wordt.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 16 maart 2023 om 18:22:

Hartman weer ziek voor een belangrijke wedstrijd. Hoop niet dat het structureel gaat worden. We hebben aan één Bijlow wel genoeg.Heb hem er liever zondag in.

Wel weer vette TIFO actie!

 

+1/-0

9" 1-0: SANTI SANTI SANTIAGO GIMENEZ!

Overall: 2-1

 

+1/-0

Trauner goed bezig zeg, hopelijk kan Geertruida ook op rechts nog zijn stempel drukken.

 

+1/-0

WOW wat een aanval!

 

+1/-0

24" 2-0: Kökcu

Overall: 3-1

 

+1/-0

Trauner brengt heel veel rust in het elftal.

Dit is ook weer het Feyenoord zoals we het willen zien, rust en dodelijk.
Zondag moet het net zo:pul

 

+1/-0

38" 3-0: Kökcu (Penalty)

Overall: 4-1

 

+1/-0

3-0!!

Wieffer Szymanksi, Kokcu, idrissi het draait als een tierelier.

 

+1/-0

FEYENOORD VOOR HET EERST IN 20 JAAR NAAR DE KWARTFINALE!

 

+1/-0

Beste eerste helft van het seizoen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 16 maart 2023 om 19:25:

FEYENOORD VOOR HET EERST IN 20 JAAR NAAR DE KWARTFINALE!Miljoenen extra en ook belangrijk voor het tweede directe Champions League-ticket voor Nederland.

 

+2/-0

Tweede helft: Geen wissels.

 

+1/-0

50" 4-0: Idrissi

Overall: 5-1

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 3 pagina's: 1 2 3

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-Shakhtar Donetsk (16/03/2023-18:45)