Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-SC Cambuur Leeuwarden (10/11/2022-20:00)

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Vermoedelijke opstelling: Slot heeft vaste formatie gevonden

Arne Slot kan donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur beschikken over een fitte selectie. De trainer moet het alleen doen zonder de langer geblesseerde buitenspeler Oussama Idrissi. De verwachtingen zijn dat Slot geen aanpassingen gaat doen ten opzichte van afgelopen weekend tegen FC Volendam.

Wanneer Slot daadwerkelijk kiest voor Igor Paixão is dat zijn derde basisplaats in dienst van Feyenoord. De Braziliaan maakt een goede ontwikkeling door bij de Rotterdammers. Het Algemeen Dagblad wist vanmorgen te melden dat zijn medespelers onder de indruk zijn van wat hij de laatste weken laat zien op het trainingsveld. Voor Slot is dat goed nieuws, want de trainer ziet graag creatieve spelers die uit het niks het verschil kunnen maken in de aanval.

Feyenoord kan bij een overwinning gelijk komen met PSV. De wedstrijd tegen SC Cambuur is gezien de stand op de ranglijst enorm belangrijk. Tijdens de wedstrijdbespreking wordt de stand op de ranglijst niet meegenomen. "We willen niet tegen de spelers zeggen dat ze moeten winnen. Je kan aan je spelers vragen om er zoveel mogelijk aan te doen om de punten binnen te halen. De ranglijst zou best een keer gebruikt kunnen worden, maar het is niet het eerste waar ik met de spelers naar kijk. We kijken met elkaar naar hoe we de wedstrijd kunnen winnen."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Szymański, Kökcü; Dilrosun, Danilo, Paixão.

Slot: ''Hij heeft best veel concurrentie''

Feyenoord laat Ezequiel Bullaude momenteel meespelen bij de beloften. De Rotterdammers zien de Argentijn graag minuten maken in het elftal van trainer Melvin Boel. Bullaude laat zich bij Feyenoord Onder 21 regelmatig zien met assists en fraaie goals. Trainer Arne Slot krijgt op de persconferentie de vraag wat de Argentijn moet doen om een basisspeler te worden in het eerste elftal van Feyenoord.

''Vooral datgene wat hij momenteel bij Feyenoord Onder 21 doet: goals blijven maken en het op de training laten zien'', reageert Slot op de persconferentie. Dat Bullaude momenteel amper kansen krijgt heeft deels ook de maken met de concurrentie op het middenveld. ''Het is niet zo dat wanneer je een speler minder ziet dat het met hem te maken heeft. Het heeft er ook te maken met de spelers die voor hem staan. Hij heeft best veel concurrentie.''

''We hebben hem die wedstrijden bij Onder 21 gegeven om hem meer één te laten voelen met wat wij van hem verwachten. Dan kunnen we hem ook feedback geven op wat hij goed deed en wat hij beter zou kunnen doen. Voor hem ging het in de oefenwedstrijden en in Onder 21 goed qua goals maken. Ondanks dat ik goals maken een heel belangrijk onderdeel van het spel vind komt er meer bij kijken. Ook zit er een klein verschil in of jij je goals maakt bij Onder 21 tegen de tegenstanders waar zij tegen spelen of dat je dat doet op het trainingsveld of bij het eerste elftal.''

Gaat Feyenoord de transfermarkt op?
Nu de winterstop nadert voor Feyenoord worden er weer diverse namen aan Feyenoord gelinkt. Slot geeft aan dat de Rotterdammers later pas gaan bekijken of er versterking nodig is. Het is dus nog geen zekerheid dat er een nummer zes aangetrokken gaat worden. ''Zolang ik bij Feyenoord werk, en daarvoor volgens mij ook al, lekken er namen uit. Wij zijn op dit moment tevreden met de selectie die we hebben. We zien ook de ontwikkeling van de spelers daarin.''

''Je ziet Mats Wieffer steeds vaker op het veld staan en ook dat Orkun en Quinten steeds beter aan elkaar wennen. Het elftal ook aan hun. Ik ben vooral bezig met Cambuur en drie dagen daarna ben ik vooral bezig met Excelsior. Daarna zouden we eventueel na kunnen denken of we vinden dat we iets nodig hebben. En als we dat vinden: wat hebben we dan nodig? Zijn er dan ook mogelijkheden voor om dat op de juiste manier in te vullen?''

 

+1/-0

Wat een man onze Arne zo welbespraakt en intelligent. Elke speler wordt ook beter onder hem dat hebben niet veel trainers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 10 november 2022 om 00:51:

Wat een man onze Arne zo welbespraakt en intelligent. Elke speler wordt ook beter onder hem dat hebben niet veel trainers.Arend Martijn kan bijzonder goed verwoorden waar hij mee bezig is, en waarom. Wat hij ziet en heeft gezien, en hoe denkt daar lering uit te trekken.

Als je dan ook nog ziet dat het team en spelers zich ontwikkelen op een manier die hij vooraf uit de doeken gedaan heeft, en hij zelfs af en toe in staat is te voorspellen wat er gaat gebeuren, schiet bij mij één woord te binnen: controle.

Slot is 'in control'. Hij weet waar hij mee bezig is, en geeft zodanig sturing aan het proces dat er slechts weinig aan het toeval wordt overgelaten. Je hebt geen of slechts zeer geringe directe invloed op de uitkomst daarvan in een op zichzelf staande wedstrijd. Maar alles daarvóór beheerst Slot, en snapt hij.


Het enige waar ik bedenkingen over heb in bovenstaand artikel, is zijn opmerking dat hij zijn spelers niet kan vertellen dat ze moeten winnen. Ik vind wel dat hij dat moet kunnen, zeker bij Feyenoord. Feyenoord is aan haar stand en status verplicht om de komende twee wedstrijden te winnen, daar mogen de spelers best van doordrongen worden. Ze spelen niet bij een middenmoter, dit hoort erbij in de top.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

. Wij zijn op dit moment tevreden met de selectie die we hebben. We zien ook de ontwikkeling van de spelers daarin.''Feyenoord met een grotendeels nieuw team is gewoon DE verrassing van dit seizoen het is iig ver boven mijn verwachting overwintering in de EL en (gedeelde) Herbstmeister zit er nu dik in. :pul

 

+1/-0

Opstelling Feyenoord: Slot voert geen wijzigingen door
vandaag, 17:52 157 reacties

Trainer Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord tegen SC Cambuur bekend gemaakt. De Rotterdammers starten met dezelfde elf als afgelopen weekend tegen FC Volendam.

Igor Paixão mag dus wederom starten in de basis bij Feyenoord. De buitenspeler maakt een goede ontwikkeling door de laatste weken en krijgt opnieuw het vertrouwen van de trainer. Ook Danilo krijgt de voorkeur in de punt van de aanval. De spits hoopt in de Eredivisie zijn eerste treffer te maken in De Kuip.

Feyenoord moet rekening houden met een verdedigend SC Cambuur. De tegenstander van vanavond speelt namelijk in een 5-3-2 opstelling. Het is voor de stadionclub vooral zaak om snel een doelpunt te maken, zodat de hoop op een resultaat bij SC Cambuur snel afneemt.

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Szymański, Kökcü; Dilrosun, Danilo, Paixão.

Wissels Feyenoord
Marciano, Wellenreuther, Pedersen, Rasmussen, Lopez, Benita, Wieffer, Taabouni, Bullaude, Wålemark, Alireza, Gimenez.

 

+1/-0

Op naar de koppositie:pul:feyenoord:kuip

 

+1/-0

1-0 4": HARTMAN!!!!

Bijz: Eerste goal in Feyenoord 1!

Zo mooi en zo gegund aan die jongen na al dat blessureleed:cool:feyenoord

Dit bericht is gewijzigd op 10 november 2022, 20:44:56.

 

+1/-0

Het is weer niet swingend hé?

 

+1/-0

Tijd om Dilrosun te wisselen voor Walemark...

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 10 november 2022 om 20:44:

Het is weer niet swingend hé?Nope had al 3-0 moeten staan.

Feyenoord brengt zichzelf weer zoals gewoonlijk in de problemen, alle ballen terug op Bijlow... Man man man...

 

+2/-0

Scheids is ook weer niet klaargekomen vannacht...

 

+2/-0

Verwacht 2e helft toch wel wat meer Feyenoord domineert en controleert, maar je wil ook wel iets extra's zien.
Goal was wel prachtig.

 

+1/-0

Vrees dat Danilo weer niet gaat scoren in De Kuip, Andy van der Meijde noemde het al Kuipvrees.

 

+1/-0

Wissels:

Gimenez --> Danilo
Walemark --> Dilrosun

 

+1/-0

Kökcu speelt als een natte krant vanavond, alleen maar balverlies, foute passes en in de weg lopen... Verliest werkelijk bijna elk duel vanavond...

 

+2/-0

Wissels:

Wieffer --> Timber
Alireza --> Paixiao

 

+1/-0

Wissel:

Lopez --> Hartman

 

+1/-0

Waardeloos, slap ongeïnspireerd weer mag heel blij zijn met minimale zege en gedeelde koppositie.

Op Graz uit was dit echt de aller aller aller slechtste wedstrijd van het jaar, gewoon echt om je kapot te schamen...
Dit had een wedstrijd moeten zijn waarin je aan je doelsaldo MOET werken, niet kan, maar MOET.

Sorry, maar dat je dit op de mat durft te leggen.

Ik heb al vaker gezegd: Kökcu is een waardeloze aanvoerder, Trauner brengt veel meer rust in het team en daarmee meer lijn in het spel. Kökcu is veel te veel met z'n eigen spel bezig wat gewoon heel slecht is momenteel, loopt overal in de weg, verliest bijna iedere bal, bijna alle duels verliest die en maakt oliedomme overtredingen.

Hij moet zich maar eerst weer eens op het voetbal kunnen concentreren.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Kuijt007 schreef op 10 november 2022 om 21:56:

Waardeloos, slap ongeïnspireerd weer mag heel blij zijn met minimale zege en gedeelde koppositie.

Op Graz uit was dit echt de aller aller aller slechtste wedstrijd van het jaar, gewoon echt om je kapot te schamen...
Dit had een wedstrijd moeten zijn waarin je aan je doelsaldo MOET werken, niet kan, maar MOET.

Sorry, maar dat je dit op de mat durft te leggen.

Ik heb al vaker gezegd: Kökcu is een waardeloze aanvoerder, Trauner brengt veel meer rust in het team en daarmee meer lijn in het spel. Kökcu is veel te veel met z'n eigen spel bezig wat gewoon heel slecht is momenteel, loopt overal in de weg, verliest bijna iedere bal, bijna alle duels verliest die en maakt oliedomme overtredingen.

Hij moet zich maar eerst weer eens op het voetbal kunnen concentreren.We mogen blij zijn dat het WK gaat beginnen duidelijk dat de spelers ook al aan het aftellen zijn de as Hancko-Trauner-Bijlow is goed, maar verder veel werk aan de winkel voor Slot.

 

+1/-0

De verdedigers zijn verre weg het beste gedeelte van het elftal. Zelfs het doelpunt moet van een verdediger komen. Szymanski hebben we niet gezien vandaag. Timber ook weer zeer pover. Paixao lukt het niet om een keer zijn man voorbij te komen. Slot kan trainen met de groep wat hij wil, maar in deze samenstelling is het een moeizaam verhaal.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Wedstrijden van Feyenoord » Feyenoord-SC Cambuur Leeuwarden (10/11/2022-20:00)