Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » Feyenoord O16

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

'Feyenoord aast op talentvolle Zweed Busuladzic'

Feyenoord is in de markt voor de 15-jarige Kenan Busuladzic. De talentvolle Zweed moet de jeugdopleiding van de Rotterdammers komen versterken, zo schrijft het Zweedse medium Barometern.

Busuladzic staat niet alleen op de radar van Feyenoord. Ook PSV Eindhoven en de Italiaanse topclub FC Internazionale zien toekomst in de centrale middenvelder. De rechtspoot speelt op dit moment in de Onder 19 van Oskarshamns AIK. Busuladzic komt ook uit voor Zweden Onder 16.

Christian Shamoun, de zaakwaarnemer van Busuladzic, bevestigt dat meerdere grote clubs azen op het talent. Hij heeft meerdere aanbiedingen ontvangen om stage te komen lopen en de jeugdopleiding te bekijken.

 

+1/-0

Eerste profcontract voor Matthew Mparaganda

Matthew Mparaganda heeft dinsdagmiddag zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 15-jarige verdediger van Feyenoord Onder 16 zette onder toeziend oog van familie in De Kuip zijn handtekening onder een driejarig contract. Mparaganda is hierdoor tot medio 2026 aan de club verbonden.

Rini Coolen, Head of Academy, had tijdens de ondertekening mooie woorden over voor Mparaganda. ''Matthew is een uitstekend voorbeeld van een speler die er door zijn goede mentaliteit dagelijks alles voor over heeft om een betere voetballer te worden. Als moderne linkervleugelverdediger legt Matthew veel energie in trainingen en wedstrijden en beschikt hij tevens over de nodige fysieke voorwaarden. Ook kan hij gemakkelijk in verschillende spelsystemen uit de voeten. Het tekenen van zijn eerste contract is voor hem een prachtige beloning.''

''Het is een bijzondere dag voor mij'', vertelt Mparaganda na afloop van de ondertekening in het Perscentrum van De Kuip. ''Niet veel voetballers kunnen zeggen dat ze op vijftienjarige leeftijd een contract hebben mogen tekenen. Dat ik dit in het bijzijn van mijn ouders en familie bij Feyenoord heb mogen doen maakt me heel erg trots. Mijn doel is om uiteindelijk Feyenoord 1 te halen. Maar tot die tijd moet ik me eerst binnen Feyenoord Academy zo goed mogelijk zien te ontwikkelen.''

 

+1/-0

Feyenoord ontvangt 'ruime vergoeding' voor vertrokken Thomas

Ayodele Thomas verlaat de jeugdopleiding van Feyenoord en maakt de overstap naar PSV. De 15-jarige linksbuiten heeft reeds een medische keuring ondergaan en zal vandaag een contract tekenen voor drie seizoenen bij de club in Eindhoven. Dit meldt PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Thomas, die in juli 16 wordt, speelde voorheen bij Feyenoord in de Onder 16. Volgens Feyenoord Youth Watcher hoeven de supporters niet te treuren over zijn vertrek. Trainers Robin van Persie en Brian Pinas waren immers ontevreden over zijn inzet en hadden hem al eerder uit de selectie gezet.

Bovendien ontvangt Feyenoord een aanzienlijke vergoeding voor de transfer van Thomas. Voor alle partijen is deze oplossing een uitstekende oplossing. Eerder kozen onder meer Jaden de Guzman, Rivas Manuhutu, Yiandro Raap en Jamal Gonzaga voor PSV, waardoor de opleidingsvergoeding die Feyenoord de afgelopen jaren ontvangt oploopt tot bijna één miljoen euro.

 

+1/-0

Je mag een eerste contract tekenen als je 16 wordt, toch?

Wellicht niet vreemd dat vanaf dat moment er aan jeugdspelers getrokken gaat worden. Ik hoop dat al deze namen/spelers niet tot de kern behoorden die Feyenoord wilde vastleggen. Dat PSV als het ware met het tweede garnituur aan de haal gaat. Ik kan me ook wel voorstellen dat wanneer in je lichting anderen een contract krijgen en jij nog moet wachten, de verleiding groot is om over te stappen naar een club die wel een contract aanbiedt.

Wat Ayodele Thomas betreft, het schijnt dat hij wel een contractaanbieding gekregen heeft maar dat hij deze te laag vond. Je leest ook dat zijn mentaliteit te wensen overlaat. Jammer.


Los van dit alles, zolang Feyenoord geen 'Jong-elftal' in de Eerste Divisie heeft houdt het traject wat Varkenoord talenten te bieden heeft te vroeg op en zal er talent verloren gaan. Als deze spelers een overstap maken naar een andere club met 'Jong-elftal' in de Eerste Divisie en wél doorbreken, maken ze de juiste keuze. Al weet je natuurlijk nooit wat er gebeurd was, als ze gebleven waren.

Ik blijf erbij, wat we aan doorstromend talent mislopen door de beleidskeuze van Martin van Geel toentertijd is gigantisch. Niet te overzien.

 

+1/-0

'Feyenoord werkt aan komst talentvolle Givairo Read'

Feyenoord hoopt zich de komende weken te versterken met Givairo Read. De 16-jarige verdediger van FC Volendam moet snel overkomen naar Rotterdam, zo weet 1908.nl. Read heeft zijn debuut in het eerste elftal al gemaakt en wordt gezien als een groot talent.

Read is in staat om zowel als linksback als rechtsback te spelen. Dit seizoen heeft hij al 22 wedstrijden gespeeld in Jong FC Volendam en tijdens de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard heeft hij ook zijn eerste minuten gemaakt in de Eredivisie. In de diverse jeugdelftallen van FC Volendam heeft Read ook ervaring opgedaan als rechtsbuiten en als nummer tien.

''Ik kan overal uit de voeten'', vertelde Read onlangs in gesprek met Voetbaljournaal. ''Vorig seizoen in de Onder 16 begon ik als rechtsbuiten, daarna werd ik linksbuiten of stond ik achter de spitsen. Bij de Onder 13 begon ik als rechtsback en was ik daarna aanvaller. Het prettigst? Op tien is een mooie plek.'' João Cancelo, de Portugese back, is zijn voorbeeld. ''Zijn conditie is top. Ik wil er ook naar toewerken om negentig minuten vol te kunnen gaan.''

 

+1/-0

Talentvolle Ouarghi tekent contract tot medio 2026 bij Feyenoord

Ayoub Ouarghi heeft vrijdagochtend zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 15-jarige middenvelder van Feyenoord Onder 16, met wie eerder al een principeakkoord was bereikt, zette in De Kuip zijn handtekening onder een contract voor drie seizoenen tot medio 2026.

''We zijn als club heel erg blij dat Ayoub bij Feyenoord zijn eerste profcontract heeft getekend'', zegt Rini Coolen, Head of Academy van Feyenoord. ''Ayoub is een dominante en technisch vaardige speler met een goede winnaarsmentaliteit. Tevens blinkt hij uit met zijn snelle dribbels en zijn uitstekende traptechniek.''

''Deze dag is voor mij heel erg speciaal'', vindt Ouarghi. ''Dat ik onder toeziend oog van mijn familie en vrienden mijn eerste contract bij deze mooie club heb kunnen tekenen doet mij heel erg veel. Ik speel al sinds mijn negende jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord en zie dit echt als mijn club. De komende jaren ga ik er alles aan doen om uiteindelijk hier in De Kuip te kunnen spelen.''

Ouarghi komt sinds de zomer van 2016 uit voor Feyenoord Academy en speelde voor deze tijd bij de amateurs van Zeeburgia. De aanvallende middenvelder speelt het huidige seizoen in Feyenoord Onder 16. Inmiddels heeft Ouarghi ook zijn debuut in Feyenoord Onder 17 mogen maken en behoort hij tevens tot de nationale selectie van Oranje Onder 15.

 

+1/-0

Dat is wel mooi. Zeeburgia is een club uit de watergraafsmeer in Amsterdam Oost. Ayouppie is dus uit het achterland van Ajax weggeplukt en geldt volgens 1908 als een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Wat zou dat mooi zijn als het tot een daadwerkelijke doorbraak komt.

 

+1/-0

Waanzinnig talent inderdaad, maar je moet altijd maar afwachten of zo'n talent fysiek het eerste zal halen. Ik vond Achahbar op die leeftijd minstens net zo goed, misschien wel beter, maar die haalde het niet. Zou mooi zijn als deze Amsterdamse Feyenoorder het haalt!

 

+1/-0

Waarom?

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Jeugdopleiding » Feyenoord O16