Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Scouting

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

ADO denkt aan Feyenoord-hoofdscout Mark Ruijl als nieuwe technische man
ADO Den Haag denkt aan Mark Ruijl als nieuwe technische man van de club. De 37-jarige Hagenaar is op dit moment nog hoofd scouting bij Feyenoord, maar ADO en eigenaar Bolt voerden al meerdere gesprekken met Ruijl over een stap naar Den Haag. Rond is de overgang echter nog niet.

Waarom is hij dan ook niet in de picture als Technisch manager bij Feyenoord??

forumillustratie

Dit bericht is gewijzigd op 5 mei 2023, 18:58:08.

 

+1/-0

ADO is wel een ander niveau hè. Feyenoord kent hem goed, dus kennelijk hebben ze afgewogen dat hij voor die functie niet geschikt is.

 

+1/-0

Misschien is hij wel voor die functie geschikt maar past hij ervoor om als een soort loopjongen van Dennis te Kloese te functioneren. Wat mij betreft doen ze er trouwens alles aan om hem bij Feyenoord te houden, speelt een zeer belangrijke rol bij Feyenoord met zijn focus op data. Sinds zijn team er staat gaat het significant beter qua aankopen uit de scouting, dat is geen toeval.

Sowieso vind ik dat de rol van de scouting en het performance team nog meer uitgelicht zou mogen worden bij het succes dat we nu meemaken. Als zij straks weg gaan hebben we een groot probleem. We hebben momenteel Europese topkwaliteit rondlopen, veel van deze mensen moeten we proberen zo lang mogelijk vast te houden. En er zou ook aandacht moeten zijn/komen voor de opleiding van eventuele opvolgers.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:
Een promotie binnen de eigen organisatie waarin iemand doorschuift en leiding krijgt over collegae die ervoor op eenzelfde niveau acteerden; dat kan nogal wat doen met de interne dynamieken. Het werkt niet altijd, en dat hoeft niks te maken hebben met de kwaliteiten van de gepromoveerde kracht.

Misschien is het niet slecht als hij een uitbreiding van zijn verantwoordelijkheden eerst onder de knie krijgt bij een andere club. En daarna kan terugkeren.

Al denk ik dat Feyenoord op dit moment heel voorzichtig moet zijn met het laten gaan van medewerkers binnen het technisch kader.

 

+1/-0

Overigens niet alleen ADO, hoofdscout Mark Ruijl wordt in verband gebracht met diverse clubs. Ook niet gek natuurlijk de scouting heeft fantastisch werk geleverd sinds hun komst dat valt op in het wereldje.

 

+1/-0

Volgens mij is de kogel door de kerk en vertrekt Mark Ruijl naar ADO Den Haag. Met de Head of Scouting vertrekt er niet alleen iemand uit het technisch kader, maar ook iemand die door afwezigheid van een Technisch Manager andere taken op zich had genomen.

Wat betreft de scouting, de structuur en organisatie moet zo opereren dat het vertrek van 'een poppetje' geen gapend gat overlaat in het proces. En volgens mij was dat ook de opzet van alle hervormingen onder Frank Arnesen in werking zijn gezet. De scouting was één van de eerste afdelingen die Arnesen heeft aangepakt, ik hoop dat die verandering zovér is de scouting een Head of Scouting kan vervangen zonder al teveel problemen.

Het wordt wel tijd dat Te Kloese op technisch vlak een aantal mensen gaat aanstellen.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 10 mei 2023 om 13:47:

Volgens mij is de kogel door de kerk en vertrekt Mark Ruijl naar ADO Den Haag. Met de Head of Scouting vertrekt er niet alleen iemand uit het technisch kader, maar ook iemand die door afwezigheid van een Technisch Manager andere taken op zich had genomen.

Wat betreft de scouting, de structuur en organisatie moet zo opereren dat het vertrek van 'een poppetje' geen gapend gat overlaat in het proces. En volgens mij was dat ook de opzet van alle hervormingen onder Frank Arnesen in werking zijn gezet. De scouting was één van de eerste afdelingen die Arnesen heeft aangepakt, ik hoop dat die verandering zovér is de scouting een Head of Scouting kan vervangen zonder al teveel problemen.

Het wordt wel tijd dat Te Kloese op technisch vlak een aantal mensen gaat aanstellen.Dat zeg ik al een tijdje. In feite loop je nu al achter de feiten aan want dit is de tijd dat er gebouwd moet worden aan de selectie voor volgend seizoen. Zonder een TD/TM en nu ook wrs per 1 juli zonder een scoutingbaas. Ik ben zo vrij om dit een weinig doortastend handelen van Feyenoord te vinden. Misschien dat er een van de scouts doorgeschoven kan worden naar een leidinggevende positie zoals bijvoorbeeld Schuiteman. Maar ja ik roep ook maar wat, geen idee of hij de capaciteiten heeft en überhaupt de ambitie. En misschien heeft hij wel geen tijd ervoor want hij heeft het druk genoeg met zijn Twitter account bijhouden…
Die gewezen videopik zit trouwens ook snel zonder werk want die gaat eruit bij Grun, maar dit terzijde.

* edit; lees net dat Ruijl blijft. Dat is een probleem minder.

Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 10 mei 2023, 15:34:08.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 10 mei 2023 om 15:02:

(...)Als het goed is, zit het werk van de scouting er inmiddels al op met betrekking tot het nieuwe seizoen. De 'lijstjes' moeten al een tijdje klaar zijn en bij Te Kloese en Slot op hun bureau liggen, als dat nú nog moet gebeuren heeft Feyenoord een probleem.

Het is natuurlijk een constant proces van beelden kijken, wedstrijden bezoeken; data vergaren, invoeren, analyseren en beoordelen. Maar ik denk niet dat er de laatste weken opeens een parel wordt ontdekt waarvan niemand wist dat die bestond. En als er opeens een 'kans' voordoet, een speler beschikbaar komt die niet op de 'lijstjes' voorkomt; neem ik aan dat de database bij Feyenoord inmiddels zodanig uitgebreid is dat bij het invoeren van de betreffende naam er voldoende informatie beschikbaar is om tot een goede beslissing te komen.

Ik laat me graag leiden door de Dick Voormekaar Podcast. Martijn Krabbendam wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar hij is wél behoorlijk goed ingevoerd in de club. Hij gaf aan te verwachten dat Mark Ruijl vertrekt, maar hij denkt ook dat er komende tijd duidelijkheid komt over de Technisch Manager. En hij was redelijk zeker dat er voorin échte versterkingen bij gaan komen. Het leek dat hij al namen wist, maar die kon hij overduidelijk nog niet openbaar maken...

 

+1/-0

Wel, Mark Ruijl gaat dus niet naar ADO.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Yoda schreef op 10 mei 2023 om 15:36:

Wel, Mark Ruijl gaat dus niet naar ADO.


Positief teken lijkt me! Zoals eerder gesteld, goed dat Mark Ruijl blijft. Heeft eigenhandig een datamodel ontworpen voor de scouting bij Feyenoord en speelt een prominente rol binnen de scouting, dat soort professionals behouden vind ik een goede zaak.

 

+1/-0

Geeft ook aan dat hij veel vertrouwen krijgt van de CEO. Hoop dat alle mensen vd scouting en performance team ook in het zonnetje worden gezet bij het halen vd titel, zonder hen was het Slot ook niet gelukt.

 

+1/-0

Zeker positief dat hij blijft! Hij kreeg vanuit de club de ruimte om in gesprek te gaan met ADO Den Haag, het was kennelijk een overstap die hem gegund werd. Maar na een gesprek met de eigenaren heeft Ruijl ervoor gekozen bij Feyenoord te blijven.

Hij heeft iets mogen opbouwen bij Feyenoord, en zolang er geen Technisch Manager wordt aangesteld heeft hij 'een directe lijn' naar Te Kloese en met Slot. Zo kan hij meekijken, wordt hij meer betrokken en zal hij zich goed kunnen ontwikkelen buiten zijn eigen taken om. Wellicht weegt dat op dit moment ook wel mee.

 

+1/-0

Technisch manager mischien, maar snap wel dat ze nu een Stewart, De Jong zoeken iemand met iets meer gewicht en connecties. De Jong zou nog steeds kunnen ook al wou hij eerst niet.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 12 mei 2023 om 01:17:

Technisch manager mischien, maar snap wel dat ze nu een Stewart, De Jong zoeken iemand met iets meer gewicht en connecties. De Jong zou nog steeds kunnen ook al wou hij eerst niet.Ik denk dat je de functie van technisch manager overschat, het is in feite gewoon een beleidsuitvoerder die de visie zoals die nu staat uitvoert en de lopende zaken onderhoudt. Zal iemand zijn die meer op het organisatorische zit en wat minder op het inhoudelijke. Types als Stewart en de Jong zijn meer het kaliber TD, die over het algemeen graag de lijnen uitzetten qua visie en beleid. Voor iemand als Mark Ruijl lijkt het me niet echt een uitdaging, hoofdscouting zal waarschijnlijk uitdagender zijn. En zoals het nu gaat heeft hij überhaupt al korte lijnen met Arne Slot en Dennis ten Kloese, dus de nodige verantwoordelijkheid en bewegingsruimte ligt er al voor een ambitieuze professional.

 

+1/-0

Beste scouting van Nederland hands down.

 

+1/-0

https://1908.nl/artikelen/achter-de-schermen-bij-de-scouting-van-feyenoord-zelfs-spelers-buiten-hun-huis-gevolgdlink

Hier staat een vertaald deel van het artikel dat ik in het topic Feyenoord Development heb geplaatst (een van de beste artikelen als je meer wilt weten over de transformatie van de club in de afgelopen jaren!). Het artikel geeft een belangrijk inzicht in hoe onze scouting te werk gaat en wat het clubbeleid is daarbij. Opvallende quote:

open/sluit de onderstaande quote:

Doordat Slot een duidelijke filosofie heeft over hoe het spelletje gespeeld moet worden, kan de scoutafdeling van Feyenoord gericht te werk gaan. "De trainer is heel specifiek over hoe hij wil spelen. Dan stelt de club een aantal regels vast. Zo contracteren wij nooit een oudere of duurdere speler dan degene die vervangen wordt. Dus kunnen wij ons zoekgebied verkleinen en in dat bereik de meest geschikte speler vinden?"Ik heb dit transferprincipe al sinds ik ooit lid werd van het FN zo vaak verdedigd en gepropageerd(ruim 20 jaar geleden ofzo) en eindelijk heeft de club het ingevoerd. Dit is mijns inziens een zeer doordacht transferbeleid gericht op het creëren van sportieve en financiële waarde op het veld. Er is een ware revolutie geweest bij onze club en we gaan hier heel veel vruchten van plukken, daar ben ik van overtuigd. De slapende reus is wakker!

Dit bericht is gewijzigd op 2 juni 2023, 15:05:46.

 

+1/-0

Het is een goede richtlijn, waar een duidelijke visie aan ten grondslag ligt. Het moet echter geen dogma worden, waarvan niet afgeweken mag worden. Leidend boven deze regel, moet de leeftijdsopbouw van de spelersgroep als geheel of per linie/koppel altijd in beschouwing worden genomen.

Stel dat je een centraal duo hebt van een 24-jarige speler en een 18-jarig talent die gedurende het seizoen zijn doorbraak beleeft vanuit de jeugd. Wanneer je de 24-jarige speler voor een gigantisch bedrag kan verkopen na het seizoen, is het wellicht verstandiger een oudere, meer ervaren vervanger te halen waar de jeugdspeler zich aan kan optrekken dan een verdediger die volgens de regel jonger is dan 24 jaar….

Het aantrekken van Trauner twee jaar geleden, is zo belangrijk geweest voor Feyenoord. Die heeft door er te staan zoveel bijgedragen aan de ontwikkeling van andere spelers; dat is in miljoenen niet uit te drukken…

 

+1/-0

Feyenoord moet natuurlijk niet alles prijs gaan geven hoe ze nu werken, maak andere clubs niet wijzer!

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 02 juni 2023 om 16:04:

Feyenoord moet natuurlijk niet alles prijs gaan geven hoe ze nu werken, maak andere clubs niet wijzer!Ik denk dat het ook een stukje marketing is richting de buitenwereld. We werden in dat artikel van The Athletic 'one of football's most innovative clubs' genoemd. Dat spreekt veel mensen aan, bijvoorbeeld nieuwe spelers die een club zoeken die ze naar de Europese top kan helpen. Maar ook mensen voor in de organisatie en eventuele nieuwe sponsors. Kan geen kwaad denk ik.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 02 juni 2023 om 16:40:

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 02 juni 2023 om 16:04:

Feyenoord moet natuurlijk niet alles prijs gaan geven hoe ze nu werken, maak andere clubs niet wijzer!Ik denk dat het ook een stukje marketing is richting de buitenwereld. We werden in dat artikel van The Athletic 'one of football's most innovative clubs' genoemd. Dat spreekt veel mensen aan, bijvoorbeeld nieuwe spelers die een club zoeken die ze naar de Europese top kan helpen. Maar ook mensen voor in de organisatie en eventuele nieuwe sponsors. Kan geen kwaad denk ik.Inderdaad en als je met Napoli, Manchester City en Arsenal genoemd wordt als de meest aantrekkelijke teams in Europa doe je het super.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 5 pagina's: 1 2 3 4 5

Feyenoord Forum » Inkomende transfers & transfergeruchten » Scouting