Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Spelers » Cole Bassett

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Prima speler!

 

+1/-0

Leuk hoe hij nu al met Alireza een klik lijkt tehebben zag je na de wedstrijd het plezier straalt er sowieso af bij alle spelers.

 

+1/-0

Ik heb als jeugdspeler op internationale toernooien een aantal keer tegen vertegenwoordigende elftallen uit de VS gespeeld. Wij met de A1 (toen nog) van een goede amateurclub, tegen teams bestaande uit selecties uit het Noord-Westen en Midden-Westen. Fysiek waren de Amerikanen vrijwel allemaal beter dan wij; sterker, sneller, conditioneel beter. Ze konden allemaal een man passeren en waren goed in de passing.

Toch konden wij wedstrijden winnen, op individuele kwaliteiten van een paar toppers in ons elftal. Maar vooral omdat we tactisch slimmer waren en tijdens wedstrijden onze speelwijze/opstelling konden veranderen. Ze konden niet omgaan met inschuivende centrale verdedigers, met positiewisselingen en spelers die tussen linies opdoken.

Ik ben een wedstrijd als centrumspits begonnen (normaliter was ik linksback/-middenvelder), om me voortdurend te laten terugzakken naar het middenveld. Buitenspelers kwamen naar binnen en andere middenvelders gingen diep.

Het centrum van de Amerikanen had geen idee waar ze het moesten zoeken en kwamen overal te laat.

Als ik Bassett zie, moet ik aan die teams denken. Hij was nog niet eens geboren tijdens die toernooien, maar de spelers waartegen ik toen speelde leken op hem. Qua uitstraling, qua spel (op een ander niveau weliswaar) en vooral qua uiterlijk. Hij lijkt op het eerste gezicht genoeg tactisch vernuft te hebben, gelukkig. Hebben ze in de opleidingen daar denk ik hard aan gewerkt...

 

+1/-0

Nou, Middenveldert, daar verras je me mee. Dat je je ervaringen aan dit netwerk hebt toevertrouwd is voor mij een interessante ontwikkeling achter je naam. Zelf leek het me, als ik die wedstrijden van de VS via tv keek, dat ze net als hun footballteams, conditioneel sterk waren, en ook prima passings hadden, al waren die met de armen en handen gedaan. Als ze meer kaas hadden gegeten van tactiek, dan hadden ze ver in de WK toernooien kunnen komen. Bedankt, man.

 

+1/-0

'Bassett vertrekt op huurbasis naar Fortuna Sittard'

Cole Bassett maakt komend seizoen geen deel uit van de selectie van Feyenoord. De Amerikaanse middenvelder wordt verhuurd aan Fortuna Sittard. Dat meldt Voetbal International.

Hoe de constructie precies in elkaar zit, is nog even de vraag. Bassett staat namelijk nog altijd onder contract bij Colorado Rapids, van wie Feyenoord de 20-jarige middenvelder afgelopen januari voor anderhalf seizoen huurde. De Rotterdammers hebben daarbij een optie tot koop bedongen, maar voor zover bekend is deze nog niet gelicht. Bij Colorado Rapids heeft hij nog een contract tot 2024.

Dat de enkelvoudig Amerikaans international een versterking voor de toekomst was, werd bij Feyenoord al snel duidelijk. Bassett werd niet ingeschreven voor de Conference League en kwam in de Eredivisie niet verder dan 7 invalbeurten. Komend seizoen kan hij dus meer speeltijd op gaan doen bij Fortuna Sittard, waarbij het nog de vraag is of hij daarna ook weer bij Feyenoord zal terugkeren.

 

+1/-0

Toch wel verrassend, gezien de matige bezetting op het (aanvallende) middenveld. Zeer benieuwd naar de prestaties van Bassett bij Fortuna. De 10 speelt daar redelijk vergelijkbaar met hoe Til het bij Feyenoord invulde. Bassett zou mijns inziens goed tot recht kunnen komen als lopende 10 achter die Turkse spits.

 

+1/-0

Prima voor 1 seizoen moet gewoon wekelijks 90 minuten spelen en dan volgend seizoen overnemen talent heeft hij!

Cole Bassett mag toch de overstap maken naar Fortuna Sittard, zo meldt 1908.nl. De 21-jarige middenvelder verlaat Feyenoord op huurbasis om het komende seizoen speelminuten te maken in de Eredivisie. Feyenoord behoudt het recht om Bassett na het seizoen definitief over te nemen.

 

+1/-0

Colorado Rapids kan, als zij dat willen, Cole Bassett in de winterstop terughalen naar Amerika. De middenvelder wordt door Feyenoord gehuurd van de club, maar de Rotterdammers hebben hem dit seizoen juist weer uitgeleend aan Fortuna Sittard. Daar komt Bassett nog niet veel aan spelen toe.

In de onderhandelingen over de verhuur van Bassett aan Fortuna, is namelijk een verplicht aantal speelminuten opgenomen. Dat meldt 1908.nl De Amerikaan kwam tot nu toe tot 179 officiële minuten in de Eredivisie en dat is niet conform het geëiste aantal van Colorado Rapids. Daardoor heeft de club het recht om Bassett in januari al terug te halen, zodat hij in 2023 weer uit kan komen voor de club.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 21 september 2022 om 01:23:

Colorado Rapids kan, als zij dat willen, Cole Bassett in de winterstop terughalen naar Amerika. De middenvelder wordt door Feyenoord gehuurd van de club, maar de Rotterdammers hebben hem dit seizoen juist weer uitgeleend aan Fortuna Sittard. Daar komt Bassett nog niet veel aan spelen toe.

In de onderhandelingen over de verhuur van Bassett aan Fortuna, is namelijk een verplicht aantal speelminuten opgenomen. Dat meldt 1908.nl De Amerikaan kwam tot nu toe tot 179 officiële minuten in de Eredivisie en dat is niet conform het geëiste aantal van Colorado Rapids. Daardoor heeft de club het recht om Bassett in januari al terug te halen, zodat hij in 2023 weer uit kan komen voor de club.Prima. Misschien ook wel beter voor hem. Ik denk dat het een goede speler kan worden, maar zijn kansen op speeltijd bij Feyenoord en nu bij Fortuna zijn te klein.

Het is mijn inziens weer een speler die zich veel sneller en beter had kunnen ontwikkelen, als Feyenoord een O21-elftal in de Eerste Divisie had gehad waar hij wekelijks aan spelen was toegekomen. We zullen het nooit weten, maar dan had ik het nog wel willen zien waar hij nu had 'gestaan'.

Je kunt je afvragen of je dit soort 'kansen' nog wel moet grijpen zolang je met de O21 niet aan de voetbalpyramide deelneemt.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 2 pagina's: 1 2

Feyenoord Forum » Spelers » Cole Bassett