Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Shinji Ono

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Voor zover ik zie, heeft Shinji Ono geen eigen topic hier. Zojuist heeft hij zelf op Instagram zijn afscheid als voetballer aangekondigd:

open/sluit de onderstaande quote:

Oud-Feyenoorder Sjinji Ono (44) kondigt einde carrière aan: ‘Het is tijd om mijn benen te laten rusten’

Exact op zijn 44ste verjaardag heeft Shinji Ono op social media zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De Japanse oud-speler van Feyenoord, die in 2002 een belangrijk aandeel had in de UEFA Cup-zege van de Rotterdammers, hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Ono staat onder contract bij Hokkaido Sapporo, op het hoogste Japanse niveau.

,,Ik kwam 39 jaar geleden met voetbal in contact, maar het is tijd om mijn benen te laten rusten”, reageert Ono op Instagram. ,,Er zijn nog een paar wedstrijden te gaan, maar ik bereid me voor op mijn einde als actief voetballer. Bedankt voor alle onvoorwaardelijke steun.’’

Ono, die de laatste vier jaar nog maar tot een twintigtal wedstrijden kwam in Japan, speelde tot vandaag in totaal 596 wedstrijden. Daarin was hij goed voor 90 doelpunten en 56 assists. Voor Feyenoord speelde aanvallende middenvelder tussen 2001 en 2005 148 wedstrijden (24 goals). In Japan loopt zijn contract tot 1 januari. Ono is momenteel geblesseerd, maar hoopt de komende maanden sowieso nog tot speelminuten te komen.

Ono speelde in zijn lange carrière ook voor Urawa Red Diamonds, VfL Bochum, Shimizu S-Pulse, Western Sydney Wanderers en FC Ryukyu. Met Urawa Red Diamonds won hij in 2007 de Aziatische Champions League. In 2002 werd hij door de Aziatische voetbalbond verkozen tot Aziatisch speler van het jaar.Ik ben te jong om de generatie Moulijn, van Hanegem, Jansen actief te hebben meegemaakt. Voor mij is Shinji Ono, samen met van Persie, de meest getalenteerde Feyenoord-speler die ik ooit heb zien spelen. Wat die man met zijn voeten kon (beide voeten!) was ongelooflijk. (Trap)techniek, balbehandeling, inzicht, spelintelligentie; ongeëvenaard.

Dat hij tot op deze leeftijd nog voetbalt, zegt wat dat betreft veel denk ik. Al kan hij de middencirkel niet meer uitkomen, dan nog denk ik dat voor een elftal van waarde kan zijn.

 

+1/-0

Hij verdient wat mij betreft een afscheidswedstrijd van Feyenoord, wat een fenomeen was dit. Een van de beste voetballers die ik ooit heb gezien.

 

+1/-0

小野 伸二 the legend is back!


 

+1/-0

De man had een verfijnde traptechniek, die zo mooi was, dat ik daar met bewondering naar keek. Jammer dat hij vaak geblesseerd was.

 

+1/-0

Na Kiprich weer een prachtig moment dat doet Feyenoord Te Kloese erg goed.
Magnifiek spandoek! Je ziet de familie Ono genieten.

 

+1/-0

Shinji moet vaker komen!

 

+1/-0

Prachtig eerbetoon aan een van onze beste spelers ooit. Laten we wel wezen, we hebben nu een leuk middenveld maar vergeleken bij dit middenveld was Ono echt een klasse apart. Zonde dat hij zo geteisterd werd door blessureleed en nooit echt kon doorbreken naar de Europese top, ik vond hem technisch van de buitencategorie.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 07 april 2024 om 14:28:

Na Kiprich weer een prachtig moment dat doet Feyenoord Te Kloese erg goed.
Magnifiek spandoek! Je ziet de familie Ono genieten.Heel slim inderdaad. Daarmee meteen de banden met Japan aangehaald, want dit wordt daar breed uitgemeten. Denk dat Ono ook niet wist wat ie zag, in zijn tijd waren wedstrijden tegen Ajax 'altijd lastig'.

 

+1/-0

https://nos.nl/l/2515932

Mooi eerbetoon bij de NOS gisteren.

‘Een voetballer op wie de tijd geen vat heeft, het leek alsof hij altijd meer tijd had dan alle anderen’…

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Home of History » Shinji Ono