Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Sebastian Szymański

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 17 oktober 2022 om 12:15:

open/sluit de onderstaande quote:

MIddenveldert schreef op 17 oktober 2022 om 12:05:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 17 oktober 2022 om 11:13:

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 17 oktober 2022 om 11:09:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 17 oktober 2022 om 11:02:

Na Kökcü vond ik hem het beste, hij lijkt meer los te komen vanaf de flanken en nadrukkelijker z'n stempel te drukken op het spel. Ook positief is dat hij steeds fitter oogt en intenser druk begint te zetten.Als hij dit doorzet en steeds beter en belangrijker wordt ben ik benieuwd of ze de optie lichten. 10 miljoen is wel een berg geld en zou weer een verbreking van het transferrecord zijn.Het is absoluut een berg geld voor ons, maar als je kijkt naar wat hij in potentie kan opleveren is het tegelijkertijd een schijntje. Het is volgens mij een speler die door veel Europese (sub)topclubs in de gaten wordt gehouden en goed in de markt ligt. Ik denk dat we minstens het dubbele kunnen vangen bij een verkoop als hij zich zo door ontwikkelt.We moeten er wellicht rekening mee houden dat de gekte wat betreft de transfersommen van afgelopen zomer weleens een piek kan zijn geweest en er wat meer magere jaren gaan komen. Ik denk dat de economische rampspoed die eraan zit te komen en waar wij op bepaalde vlakken (inflatie) al mee te maken hebben, zijn weerslag kan gaan hebben op de budgetten van Europese clubs.

Anderzijds, er zijn afgelopen decennia meer recessies geweest die totaal geen invloed hebben gehad op wat clubs bereid waren te betalen voor spelers.

Maar toch, het aankoopbedrag van Szymański moet te rechtvaardigen zijn gezien zijn bijdrage aan het team en de prestaties. Niet aan het veelvoud wat hij op den duur kan opleveren.

Ik vind in die zin 10M voor Szymański geen vreemd transferbedrag; geen koopje maar ook zeker niet teveel betaald. Helaas staat het bedrag contractueel vast (volgens mij) dus kan Feyenoord er niets af onderhandelen. Maar stel dat hij schittert op het WK is hij veel meer waard dan die 10M en kun je toch soort van spekkoper zijn.

Het blijft erg veel geld voor één speler. Een zware blessure ligt altijd op de loer en dan ben je je geld kwijt. Het voordeel is dat we hem een jaar kunnen zien spelen bij Feyenoord, hij hier kan wennen aan de club en de competitie. Hij doet het nu geweldig, dus het risico dat je een goede speler koopt die toch niet 'klikt' is er niet.

Je kunt de beslissing om hem definitief over te nemen nog even uitstellen, en dat zou ik als club zeker doen. Je weet nooit wat er nog allemaal kan gebeuren.Feyenoord kijkt tegenwoordig naast het sportieve aspect bij spelers ook wat ze er in de toekomst aan kunnen verdienen, dat is onderdeel geworden van het beleid. En zeer terecht, want het is de snelste manier om geld te verdienen en daarmee weer sportief stappen te zetten.

Ik geloof er niets van dat de transfergekte voorbij is. Dat werd gezegd over afgelopen zomer en volgens mij is er weer belachelijk veel geld in de transfermarkt gepompt. Deze trend houdt nog wel even aan, recessie of niet. Volgens mij valt het vooralsnog mee met de economische rampspoed in de voetbalwereld, er lijkt eerder een trend te zijn van nog grotere uitgaven en dat houdt de markt in beweging. De toplaag dicteert hoeveel geld er in omloop is, vooralsnog lijkt er door al het olie/particuliere geld geen einde aan te komen.Klopt, laat ik het anders verwoorden.

De transfersom voor Szymański moet mijn inziens te rechtvaardigen zijn vanuit een aantal perspectieven.

De club moet het bedrag kunnen opbrengen, zonder het te zoeken in allerlei ingewikkelde noodgrepen en externe financiers. Als je bedenkt dat de komst van Wålemark nog geen jaar geleden gefinancierd is door de VvF; er is een hoop gebeurd in de tussentijd maar ik heb niet exact hoe de 'financiele vlag' er momenteel bijhangt. En ik ben daar geen voorstander van externe financiers van transfers, al helemaal niet als het over dergelijke bedragen gaat.

Externe financiers willen risicodekkende afspraken op hun 'return-on-investment'; de club zal tot op zekere hoogte garant moeten staan en met een transfersom van 10M vind ik dat een te groot risico.

Daarnaast moet het bedrag en de speler niet te ver buiten het kader vallen van wat er betaald is/wordt aan andere spelers binnen de selectie. Dat doet de transferwaarde geen goed, los van de scheve verhoudingen die tot onrust kunnen leiden (er is ook een verband tussen de betaalde transfersom en het salaris, Szymański zal een grootverdiener worden). Ik denk dat het definitief vastleggen van Szymański niet tot scheve verhoudingen zal leiden, het bedrag is hoog maar niet té in dat opzicht.


Uiteindelijk denk ik dat het zal gaan afhangen van eventuele verkopen van spelers komende zomer. Als Kökçü voor een recordbedrag verkocht kan worden, zal de Pool definitief overgenomen kunnen worden. Of als er ook nog andere spelers goed verkocht kunnen worden. Dan voorkom je ook dat er externe financiers nodig zijn.Over de economische omstandigheden zal het giswerk blijven, we leven wel degelijk in onzekere tijd. Inflatie leidt tot rentestijgingen, waardoor financieringen (ook in de voetballerij) onder druk komen te staan. De tijd van 'gratis geld' is voorbij. Meer nog dan vorige recessies zal dit zijn weerslag op de voetballerij kunnen gaan hebben, maar nogmaals: het blijft een aparte sector die vaker tegendraads ontwikkeld.

Een aantal clubs/competities kunnen er last van gaan krijgen, zoals bijvoorbeeld al het geval is geweest afgelopen jaren in Turkije. Daar heeft inflatie en waardevermindering van de Lira wel degelijk geleid tot krimpende budgetten van (top)clubs. Al gebeurt er nog veel 'zwart' daar. Maar een Premier League heeft langlopende contracten die inkomsten garanderen, zolang zij blijven 'pompen' in de totale, Europese markt (zoals jij al verwoordde) zal het niet heel snel verkeerd gaan.


Toch zou ik er wel voor pleiten om als Feyenoord zijnde niet zoals Ajax een vast bedrag aan spelersverkopen mee te nemen in de begroting. Zodat er ook hogere uitgaven (transfers, salarissen) gedaan kunnen worden. Dat is mij een te groot risico. Feyenoord heeft ook niet het eigen vermogen waarmee een eventueel gat een aantal seizoenen opgevangen kan worden. Dat kunnen ze in de hoofdstad wel, en zullen ze wellicht ook moeten komend seizoen gezien hun huidige situatie.

 

+1/-0

Zo goed; hij hoeft niet eens langs de verdediging te wurmen en op de keeper af te gaan. Gewoon die bal bewust in het hoekje prikken; die gast kan ballen hoor!

 

+1/-0

Als hij niet meedoet scheelt dat een slok op een borrel, bijna onmisbaar al.

 

+1/-0

Wel jammer dat hij eigenlijk steeds minder is gaan spelen, heb de wedstrijd vandaag nog niet helemaal gezien maar zou er echt nooit 10 milj oen voor betalen.
Vind ook zwakste op het middenveld momenteel.
Zou Timber wel eens in de combinatie met de andere twee willen zien ipv Szymański.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 29 januari 2023 om 14:57:

Wel jammer dat hij eigenlijk steeds minder is gaan spelen, heb de wedstrijd vandaag nog niet helemaal gezien maar zou er echt nooit 10 milj oen voor betalen.
Vind ook zwakste op het middenveld momenteel.
Zou Timber wel eens in de combinatie met de andere twee willen zien ipv Szymański.


Hij gaf de voorzet op Gimenez. Het kan absoluut beter in de kleine ruimte (daarin is Timber misschien iets beter), maar hij was heel belangrijk met het druk zetten en hij heeft toch wel een paar gevaarlijke momenten op gezet in de eerste helft. Was aanzienlijk beter dan de vorige twee wedstrijden.

 

+2/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 29 januari 2023 om 15:26:

open/sluit de onderstaande quote:

wehave schreef op 29 januari 2023 om 14:57:

Wel jammer dat hij eigenlijk steeds minder is gaan spelen, heb de wedstrijd vandaag nog niet helemaal gezien maar zou er echt nooit 10 milj oen voor betalen.
Vind ook zwakste op het middenveld momenteel.
Zou Timber wel eens in de combinatie met de andere twee willen zien ipv Szymański.


Hij gaf de voorzet op Gimenez. Het kan absoluut beter in de kleine ruimte (daarin is Timber misschien iets beter), maar hij was heel belangrijk met het druk zetten en hij heeft toch wel een paar gevaarlijke momenten op gezet in de eerste helft. Was aanzienlijk beter dan de vorige twee wedstrijden.Zie ook wel wat gevaarlijk verlies ballen wat eruit moet , potentie is er zeker maar zou er geen 10 mil aan durven te wagen.

 

+1/-0

10 miljoen en zijn riante russische salaris, kan Feyenoord zich helaas (nog) niet veroorloven, prima dat Te Kloese dat nu al heeft laten weten.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 29 januari 2023 om 19:58:

10 miljoen en zijn riante russische salaris, kan Feyenoord zich helaas (nog) niet veroorloven, prima dat Te Kloese dat nu al heeft laten weten.Tenzij we ons plaatsen voor de CL. Dan redt je het niet met een paar KKD spelers maar dan moet en kan je ook serieus investeren in de selectie. Je wil dan toch een beetje goed voor de dag komen en niet zoals de laatste keer alleen maar groepsvulling zijn.

 

+1/-0

Szymanski is geen 10 miljoen waard. Daarvoor moet hij veel meer brengen.

 

+1/-0

Hangt er vanaf wat je onder "waard" zijn beschouwd. Voor Nederlandse clubs en zeker ook Feyenoord is het van essentieel belang dat je een flinke winstmarge pakt bij de aankoop en latere verkoop met spelers. Hoe hoger de transfersom die wij zelf betalen, des te minder marge blijft er over. e.e.a. ook afhankelijk van salaris, tekengelden etc.
Ik vind Symanski de €10mio wel waard als we CL gaan spelen. Doen wij dat niet, dan is het risico dat er te weinig of geen marge over blijft bij doorverkoop m.i. te groot.

Overigens vond ik Szymanski tegen Twente juist wel goed spelen. Heel erg betrokken. Het was niet voor niets dat Szymanski de ene na de andere keiharde Twente overtreding te verduren kreeg. Daar had veel meer geel getrokken moeten worden.

 

+1/-0

Feyenoord.nl meldt dat hij de komende weken niet inzetbaar is. Wat een timing. Zo jammer. Nou Kokcu nog effe tegen psv zijn 4e gele kaart en dan kan je het tegen AZ wel schudden.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 01 februari 2023 om 14:05:

Feyenoord.nl meldt dat hij de komende weken niet inzetbaar. Wat een timing. Zo jammer. Nou Kokcu nog effe tegen psv zijn 4e gele kaart en dan kan je het tegen AZ wel schudden.


Een fikse domper, belangrijke speler in ons team. Moet wel zeggen dat ik Timber al een paar keer aardig vond invallen op zijn positie en het geeft ook kansen voor Bullaude. We hebben een selectie die zijn afwezigheid kan opvangen mijns inziens.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

VakkieK schreef op 01 februari 2023 om 14:05:

Feyenoord.nl meldt dat hij de komende weken niet inzetbaar is. Wat een timing. Zo jammer. Nou Kokcu nog effe tegen psv zijn 4e gele kaart en dan kan je het tegen AZ wel schudden.Heerenveen zit daar nog tussen

 

+1/-0

Kut Szymanski is belangrijk in het drukzetten en had wel een klik met Gimenez.

 

+1/-0

Wanneer zal hij weer fit zijn? Nu Kokcu geschorst is hou je helemaal geen middenveld over. Zo jammer dat Feyenoord er niet in slaagde een middenvelder aan te trekken. Hoop dat Szymanski snel weer inzetbaar is.

 

+1/-0

Zit wel wat in ze zijn superfit gelukkig maar de grenzen worden ook opgezocht.

Het is een dun lijntje bij Feyenoord tussen fitheid en blessures

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/02/12/het-is-een-dun-lijntje-bij-feyenoord-tussen-fitheid-en-blessures-a4156916link

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 12 februari 2023 om 21:45:

Zit wel wat in ze zijn superfit gelukkig maar de grenzen worden ook opgezocht.

Het is een dun lijntje bij Feyenoord tussen fitheid en blessures

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/02/12/het-is-een-dun-lijntje-bij-feyenoord-tussen-fitheid-en-blessures-a4156916linkVind het maar een tendentieus stukkie wat die NRC meneer getikt heeft. Komt weer op hetzelfde neer. Het is een wonder dat deze kwaliteitsarme selectie op de eerste plaats staat. Weer de een of andere stagiaire uit Amsterdam die een stukkie mag tikken, wtf is Steven Verseput.

 

+1/-0

Tsja, Stukje is inderdaad een beetje suggestief. Feyenoord maakt het programma niet. En op een doordeweekse dag 120 minuten + pingels is ook geen keuze. Dat laatste is er écht ingehakt en dat zag je gisteren. Maar hoe breed een selectie ook is, zo'n wedstrijd zou bij iedere andere ploeg óók in de benen zitten.

Feyenoord is geweldig fit, en heeft nu een volle week tot de wedstrijd tegen AZ zaterdagavond. Hopelijk geeft het voldoende rust en kan het team komend weekend op en topfit aan de aftrap verschijnen.

En over de aankopen; natuurlijk baalt iedereen op en rond de club dat de beoogde versterkingen afgelopen maanden niet zijn gekomen. Maar ook daar heeft Feyenoord de grens van haar kunnen opgezocht. Als de andere clubs niet meewerken, lukt het niet.

 

+1/-0

Is nou duidelijk wanneer hij weer terug komt? Wel weer in training toch?

 

+1/-0

'Szymański terug op het trainingsveld van Feyenoord' :pul

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 7 pagina's: 1 2 3 4 5 6 7

Feyenoord Forum » Home of History » Sebastian Szymański