Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Peter Bosz

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Olympique Lyonnais heeft trainer Peter Bosz op non-actief gezet, zo melden Franse media. Na vier verliespartijen werd vrijdag weer niet gewonnen door Lyon. Thuis kwam het elftal niet verder dan een gelijkspel tegen Toulouse: 1-1. De clubleiding zag vervolgens Bosz niet meer in staat om het tij te doen keren.

 

+1/-0

Als Slot ooit vertrekt lijkt Peter Bosz mij een prima trainer voor ons.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 09 oktober 2022 om 17:40:

Als Slot ooit vertrekt lijkt Peter Bosz mij een prima trainer voor ons.Zou ajax hem niet gaan terughalen?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Marc Acardipane schreef op 09 oktober 2022 om 17:50:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 09 oktober 2022 om 17:40:

Als Slot ooit vertrekt lijkt Peter Bosz mij een prima trainer voor ons.Zou ajax hem niet gaan terughalen?Tja, je weet niet hoelang Schreuder mag blijven zitten. Als ze hem eruit pleuren staan ze, denk ik, bij Bosz op de stoep.

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 09 oktober 2022 om 17:40:

Als Slot ooit vertrekt lijkt Peter Bosz mij een prima trainer voor ons.Op basis van wat precies?

 

+1/-0

open/sluit de onderstaande quote:

socrates schreef op 10 oktober 2022 om 11:59:

open/sluit de onderstaande quote:

Willykment schreef op 09 oktober 2022 om 17:40:

Als Slot ooit vertrekt lijkt Peter Bosz mij een prima trainer voor ons.Op basis van wat precies?


Mijn voorkeur voor trainers die attractief aanvallend voetbal spelen. Ik heb niets met types zoals Dick Advocaat die verdedigend denken en weinig aan ontwikkeling doen.

Als je puur kijkt naar Nederlandse trainers (zoals Feyenoord lijkt te doen bij een keuze voor een nieuwe trainer) dan denk ik dat er weinig andere trainers zijn die qua type spelvisie en ontwikkeling van spelers vergelijkbaar zijn met Arne Slot. Peter Bosz lijkt in zijn voetbalideeën enigszins op Arne Slot en zou de ingezette visie kunnen continueren.

Een aantal redenen:
1. Speelt redelijk verticaal aanvallend voetbal met veel pressie naar voren.
2. Spelers ontwikkelen zich onder zijn leiding en worden (veel) meer waard.
3. Internationale ervaring bij topclubs.
4. Veel oog voor eigen jeugd.
5. Hangt samen met punt 1, publiek wordt goed vermaakt tijdens wedstrijden door attractief voetbal.
6. Duidelijke communicatie.

Grote minpunt van Bosz is dat hij weinig prijzen pakt, ik vind hem vooral heel geschikt als opbouwtrainer. Op het moment dat je financieel in de buurt komt van Ajax denk ik dat je moet overstappen naar een tactisch iets flexibeler trainer (maar wel iemand die een aanvallende voetbalvisie heeft).

Dit is allemaal what if praat over een uiterst hypothetisch scenario, want ik ga er vanuit dat Slot nog een paar jaar bij ons blijft en als hij klaar is zullen er ongetwijfeld andere interessante kandidaten beschikbaar zijn die misschien nog geschikter zullen zijn als opvolger.

 

+1/-0

Bosz: ‘Ik heb Twente geweigerd, ik wacht op een grotere club. Als Ajax belt...'

Maandag, 3 april 2023 om 21:21 • Mart van Mourik • Laatste update: 21:28

Peter Bosz bevestigt dat hij niet de nieuwe trainer van FC Twente wordt. Te gast in het programma Rondo van Ziggo Sport geeft de oefenmeester tekst en uitleg over zijn besluit om niet in zee te gaan met de Tukkers, met wie hij wel gesprekken voerde. Bosz steekt niet onder stoelen of banken dat hij hoopt op gesprekken met ‘grotere clubs’. Ook als Ajax zou bellen gaat Bosz het gesprek aan, erkent hij.


In de afgelopen weken werd Bosz, die sinds zijn ontslag bij Olympique Lyon geen club meer onder zijn hoede heeft gehad, nadrukkelijk gelinkt aan FC Twente. Eerder op de maandag maakte journalist Leon ten Voorde al bekend dat Bosz niet de nieuwe trainer zou worden, en dat nieuws wordt ‘s avonds dus bevestigd door de coach zelf. “Ik heb met FC Twente een gesprek gehad. Ik heb toen geluisterd naar wat zij willen en wat zij van plan zijn. Ik heb toen gezegd dat een samenwerking voor mij eigenlijk te vroeg komt.”

Het artikel gaat verder onder de video

“Om in maart al te gaan zeggen: ik ga naar Twente... Dat komt voor mij gewoon te vroeg, dus dat heb ik ze verteld”, vervolgt Bosz. “Kijk, de meeste clubs gaan op zijn vroegst in april beginnen met zoeken naar een trainer. Maar in de praktijk blijkt ook dat het vaak eind mei of zelfs begin juni pas wordt voordat er een beslissing genomen wordt. Ze willen geen gesprekken voeren met trainers als er nog een trainer zit vanwege het risico dat het uitlekt. Ik heb dus ‘nee’ gezegd tegen FC Twente. Ik heb gezegd dat ik snap dat zij verder moeten kijken.”

Bosz heeft de gesprekken wel met FC Twente wel serieus benaderd, zo legt hij uit. “Of de interesse serieus was? Nou, om eerlijk te zijn slaap ik al een maand op de logeerkamer. Mijn vrouw komt namelijk uit Enschede, en zij was wel kwaad dat ik het niet wilde”, zegt hij lachend. “Maar wat ik eigenlijk zeg is dat ik hoop dat er een nog grotere club komt. Wat ik doe als Ajax belt? Dan zou ik wel gaan praten, maar ik heb ook met Twente ook gepraat, hè”, aldus Bosz, die aangeeft dat hij 'prijzen wil pakken'.

 

+1/-0

Die wil gewoon liefst naar buitenland is gewend aan riant salaris.

 

+1/-0

Of hij hoopt stiekem dat Slot toch vertrekt in de zomer. ;)

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Home of History » Peter Bosz