Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Joris Mathijsen

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Hoop dat we deze man in de toekomst kunnen strikken als TD. Heeft echt een goeie kijk op hoe je in het moderne voetbal met weinig geld nog kan concurreren. Interview met hem in dit artikel is de moeite waard.

https://nos.nl/artikel/2321799-mathijsen-het-succes-spelers-passen-extreem-goed-bij-aanvallende-visie.htmllink

PSV stelt een kneus aan als TD die zonder enige visie en ervaring 50 miljoen verbrast. Willem II stelt een slimme en geduldige TD aan en zie het verschil. Hopelijk wint Willem II ook komende zondag :B

 

+1/-0

Van Geel was ook goed zonder geld bij Willem 2 en bij ons...

 

+2/-0

Dat Frank voorlopig nog maar jaren mag blijven!!

 

+1/-0

Nee geen td's meer bij Feyenoord. Iedereen rekent zich rijk met een TD. Maar ze gokken gewoon met geld.

Bij Feyenoord is je aankoop beleid van de laatste 10 jaar een plusje geweest van 2 miljoen. Bij PSV zelfs min 7 miljoen. Dit verdoezelt een nog slechter transfer beleid omdat de transfers van je eigen jeugd spelers er bij zijn inbegrepen. Spelers kopen is dus een belachelijk verlies gevende bezigheid. Behalve dan bij een champions league presterende club als 020.

Hou daar dus mee op!

Bij kleine clubjes zonder top jeugd opleiding is een goeie TD enkel handig. Omdat die zelf geen toppers opleiden en voor weinig geld spelers moeten weten te vinden. Bij kleine clubs ligt het niveau minder hoog dan bij top clubs dus spelers zullen minder snel mislukken en als kleine club ben je al blij als een goedkope speler werd gehaald die het top niveau aan kan tikken.

Bij top clubs word er veel en veel meer gevraagd.

Daar moet je je bezig houden met jeugd, scouting, aan en verkopen, contracten, onderhandelen etc. En moet je aankoop dat gewenste top niveau aan kunnen de kans dat spelers mislukken is dus vele malen groter.

Een TD functie is ook een veel te omvangrijke en te belangrijke functie voor 1 persoon voor het voortbestaan van je club.

Op ten duur geven ze allemaal geld uit en hebben ze allemaal een miskoop. Dan zit je met hun meuk opgescheept omdat ze er geen afscheid van willen nemen van die miskopen omdat dan blijkt dat ze miljoenen hebben weggegooid.

Of maken domme beslissingen ten nadele van je club die ze willen verdoezelen zie van Geel bij ons met zijn miskopen toen hij geld te besteden had en contracten beef verlengen om zogenaamd waarde te creëren... maar het koste je enkel geld. En de domme actie voor de toekomst van Feyenoord om niet mee te gaan in de voetbal pyramide met de jeugd.

Veelal denken ze ook enkel aan hun eigen cariere. Wat betekend geld uitgeven en zoveel mogelijk kopen. Hopen op die ene top aankoop daarmee koketteren en weer naar een beter betalende club verkassen. (overmars bij 020 heeft er ook een handje van waardoor ze daar weer net zo snel als dat ze geld verdiend het weer uitgeven en de boel vanzelf weer implodeert). Bij PSV zie je nog ene ander risico end a is dat bij een slechte TD je geld als sneeuw voor de zon verdwijnt... Door verkeerde aankopen die miljoenen kosten en je nooit meer dat zelfde geld voor die spelers terug krijgt.

Waarom gaat het vaak mis met een TD waar ook ene goeie jeugd opleiding is?
Denk er over na... Waarom zou een TD een goed werkende jeugdopleiding willen hebben? Dat verzwakt enkel zijn eigen positie. Je hebt enkel een TD nodig al je spelers moet aankopen. Leid je teveel goeie jeugd op dan heb je geen TD meer nodig.

Je moet dus al werk je met ene TD iemand vinden die of een club hart heeft of denkt aan wat goed is voor de club is goed voor mijn cariere. Gelukkig lijkt Arnesen zo'n TD als mijn laatste voorbeeld... Dus gelukkig zal die niet teveel schade toebrengen. Al is Bosenik alweer en voorbeeld waar het mis kan gaan. Want waarom gaan we voor de spits positie iemand aankopen die er nu nog niet meteen staat? Waarom gaan we niet voor eigen jeugd in plaats van dat we weer 4,5 miljoen uitgeven om er 1 te kopen? En gaan we niet eerst voor Vente, Bannis of el Moussaoui?


Schaf de TD positie dus af.
Kom met een 3 eenheid een team manager (die coaches staf en spelers van het eerste beoordeeld en contact onderhoud met de coach), Een hoofd spelers beleid (die het netwerk onderhoud en scouting inricht) en een hoofd jeugd opleidingen.

die 3 laat je beslissen wat Feyenoord nodig heeft als aankoop.

Voor contracten en onderhandelingen stel je een professioneel onderhandelaar aan.

Dan is je organisatie qua continuïteit van beleid ook veel minder kwetsbaar mocht er 1 vertrekken.

Dit bericht is gewijzigd op 11 februari 2020, 01:05:21.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Home of History » Joris Mathijsen