Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord Forum » Home of History » Bert van Marwijk

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Van Marwijk ontslagen als bondscoach Verenigde Arabische Emiraten
18.50 uur

Bert van Marwijk is woensdag ontslagen als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt de voetbalbond van het land. Ook de technische staf van Van Marwijk, bestaande uit Arno van Zwam, John Metgod, Taco van den Velde en Roel Coumans, mocht vertrekken.

Van Marwijk was pas sinds maart van dit jaar actief als bondscoach van de VAE. De nationale ploeg moest onder zijn leiding het WK van 2022 in Qatar bereiken. In 1990 nam het land voor de eerste en vooralsnog enige keer deel aan een mondiale eindronde. Succesvol ging het Van Marwijk niet af. Na vier wedstrijden staan de Verenigde Arabische Emiraten op de vierde plek in Group G van de WK kwalificatie, achter Vietnam, Maleisië en Thailand.

De afgelopen maanden vielen de resultaten opnieuw tegen. De prestaties in het toernooi om de Gulf Cup lijken de druppel te zijn geweest voor de voetbalbond van de VAE. In de groepsfase pakte Van Marwijk met zijn plek slechts drie punten en werd het daardoor uitgeschakeld, terwijl Irak en Qatar wel door gingen naar de knock-outfase.

Voor Van Marwijk was het zijn vierde klus als bondscoach. Hij had het eerder voor het zeggen bij Oranje (2008-2012), Saoedi-Arabië (2015-2017) en Australië (2018). Naast het bondscoachschap van de VAE fungeerde hij sinds vorig seizoen als adviseur van Mark van Bommel bij PSV.

 

+1/-0

Hoeft echt niet terug in de Kuip

 

+1/-0

Ben geen voorstander van oude gezichten voor de ploeg maar liever een fris niet Feyenoord gezicht in verband met alle belangen groepjes die door loop der jaren zijn gevormd.

 

+1/-0

Deze normale topic is open en bestaat uit 1 pagina.

Feyenoord Forum » Home of History » Bert van Marwijk